Sau alte cabluri de aceeași dimensiune. Am zis să fac un clip cu modul de utilizare a acestuia și motivația din spatele acestui mic proiect.

Am căutat o soluție pentru că tot mă încurcam în cablurile din geantă și treaba aia cu prindere cu arici mi se părea că e destul de complicată.

Am căutat o soluție simplă care să imite modul în care strângem oricum cablul atunci când îl aruncăm în geantă/rucsac/geantă de laptop. Eu le înfășuram pe degete și speram că nu se vor desface și nu se vor încurca până la următoarea utilizare și nu se vor amesteca cu alte lucruri de la fundul compartimentului în care-l aruncam neglijent.

Am testat și am fabricat mai multe variante până am ajuns la forma ideală de găuri prin care să trec capetele. Găurile sunt făcute în așa fel încât suportul să nu cadă de pe fir în capătul cu mufa USB, dar să cuprindă mai multe tipuri de mufe de încărcare de telefon (sau alte device-uri).

Marginile sunt rotunjite pentru a nu zgâria cablul.

Rezultatul final este acesta:

Se folosește ca în clipul de mai jos. Avantajul este că-l putem înfășura neglijent și repede și nu cade de pe suport datorită poziției capetelor. Înfășuratul neglijent e bun și pentru cablu pentru că nu-l vom îndoi în același loc la fiecare ambalare și nu se deteriorează în timp. Înfășurarea din poza de mai sus am făcut-o pentru a da bine în imagine și atât. 🙂

Mă tot gândesc să încep producția în masă dar încă nu am găsit o soluție pentru a-l vinde convenabil pentru toată lumea. Ar costa mult prea puțin în comparație cu transportul prin curier și asta, din experiența mea cu magazine online, ar fi un showstopper. Poate gândesc o variantă în care vând 5-10 bucăți la pachet și poate ar fi mai convenabil pentru toată lumea. După cum se vede-n poză, pot să-l și personalizez pentru companii. Vedem.