Ăla a fost agent. Aia a furat. Ăla e înconjurat de oameni care sunt niște hoți. Aia e nebună. Ailaltă e produs băsist. Ăla e un neamț. Ăla nu e familist. Ăla are case. Celălalt are terenuri și case. Ăla s-a îmbogățit peste noapte. Aia e blondă. Ălalalt era pletos în copilărie. Celălalt e mutulică.

Numa’ mesaje d’astea ajung la urechile mele. Asta sunt toate sloganele electorale. Zici că revista cancan s-a transformat în campanie electorală. Singura luptă este la nivel de dezvăluiri picante extrase la un cearceaf de seară pe după o cuvertură.

Aici am ajuns? Gata? Știm că toți fură tot bugetul pentru care se bat acum? Am ajuns să ne distrăm și să-l alegem pe cel care a porcăit mai mult. Pe cel care a aruncat cu noroi mai tare și mai răspicat? Astea sunt sloganele electorale din ziua de azi? Nu mai avem nevoie de promisiuni? Scăderile de impozite nu ne mai interesează? Infrastructura este bună așa cum e? Climatul economic este la apogeu? Viața noastră este minunată și nu mai aveam nevoie decât de circ ca să votăm?

3068146 recycle bins 040214 2341

Bine, până la urmă de ce mă agit? Toți se bat să ajung la putere ca să culeagă roadele. Statul este cel mai tare business. Strânge bani de la populație fără să ofere nimic la schimb. Culege birul sub amenințarea legii. Nu plătești, avem un loc pentru tine la mititica. Tu plătește că de restul ne ocupăm noi. De ce să te chinui să investești bani în marketing și cercetare? De ce să te chinui să iei banii populației prin lansarea de noi produse pe piață? De ce să mai construiești un business profitabil care să ofere și locuri de muncă și salarii decente? Până la urmă cel mai bun business este statul. Investiții zero, salariați plătiți prost, colectare de bani fără a oferi nimic la schimb… eficiență maximă. Nu ai cum concura cu așa ceva. De aia se zbat mafiile să ajungă la putere. De aia investesc brusc în făină și ulei cu o zi înainte de alegeri. Vor să pună mâna pe acest business și atât.

M-am săturat și plictisit de dezvăluiri. Vreau planuri. Vreau oferte concrete. Vreau promisiuni realizabile. Vreau să am încredere în cineva. Nu mai vreau să mă duc la vot să “votez pe ăsta ca să nu iasă ălălalt. Bine, visez, știu.