Terorism în varianta românească

32 - uite că lumea apreciază acest articol. Zi-mi și tu dacă ți-a plăcut.

Taxă de protecție

Am ajuns să plătim taxe la stat sub formă de taxă de protecție. Acești bani nu mai sunt folosiți de multă vreme pentru binele comunității. Nu se mai construiește nimic, e jale în sistemul de sănătate și investițiile în orice domeniu sunt aproape de zero. Aceste taxe au ajuns doar o taxă de protecție. Pe principiul dacă le plătești te lăsăm în pace. Nu ne folosim de instrumentele de urmărire ale statului pe care am pus stăpânire cu ajutorul mașinăriei de vot bine pusă la punct. Te lăsăm în pace să-ți vezi de viața ta și noi „ne ocupăm” de banii tăi, nu-ți fă griji…

Acum câțiva ani în administrația locală

Ca o mică paranteză, apropos de regimul dictatorial care ne paște, acum câțiva ani, Sevil Sumanariu (actualmente Shhaideh) conducea o organizație a departamentelor de IT din administrația publică (nu mai știu ce nume purta). Pe vremuri, în corporație, dacă vreodată voiam să ne răzbunăm pe vreun coleg consultant IT, îl trimiteam la întâlnire cu Sevil. Era teroarea noastră. Nu mișcai în fața ei. Ea avea puterea și tu erai o slugă în fața ei. Îți venea să te duci la doctor și să-ți iei scutire de la birou și să te ascunzi într-o debara acasă. Doamna conducea cu o mână de fier organizația și nimeni nu mișca în front. Nimic nu se implementa în IT în administrația publică locală fără aprobarea acestei doamne. Acum că e ministru va duce acest regim din administrația publică locală la un nou nivel.

Să ne ziceți ce vreți

Așa că domnilor corupți, nu mai bine ne spuneți de pe acum ce vă trebuie? Așa cum fac și teroriștii care-și eliberează frații din diverse pușcării? De ce să lungim agonia timp de 4 ani? Spuneți-ne ce vreți! Spuneți-ne pe cine vreți să eliberați, pe cine vreți să absolviți de orice vină, câți bani vreți și în ce insulă doriți să vă retrageți. Să facem un calcul și să pregătim câteva avioane care să vă aștepte cu motoarele încălzite la Otopeni.

Ar fi muuuult mai simplu pentru toată lumea. Voi ați avea cheltuieli mai puține deci câștiguri mai mari. Nu vă mai stresați cu tot felul de jocuri politice, suspendări și OUG-uri date la miez de noapte. Ați avea o viață relaxantă departe de noi corporatiștii care vă dăm peste cap planurile.

Noi în schimb? Noi am avea liniște. Am putea să ne construim o Românie pe banii noștri, cât ne-or rămâne în urma negocierilor. Trebuie doar să promiteți că nu vă veți mai întoarce niciodată.

Așa că, spuneți-vă prețul și hai să negociem…

Fii la curent cu ultimele articole! Descarcă aplicația RazvanBB!
  • Google Play
  • App Store

2 comentarii

  1. Nu prea cred ca o sa accepte. Porcul odata ingrasat, consuma mai mult sa-l saturi. Eventual daca le promiti si o renta viagera cu crestere exponentiala, o sa mai reflecteze asupra propunerii.

  2. Ar fi varianta ideala sa le dai o ” taxa” si gata ai scapat.Nu merge asa.Ei vor totul.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.