Serios, am ajuns la un nivel la care comunicarea de la distanță și entertainment-ul peste o conexiune de date sunt senzaționale:

  • Copiii iau lecții de dans folosind telefonul mobil, conectându-se simultan cu alți 20 de colegi și instructorul de dans
  • Copiii se participă la cursuri online
  • Învățătorii și porfesorii, care au stat departe de online, acum descoperă noi căi de a forma noua generație de la distanță
  • Muncim de acasă folosind tehnologii cloud și VPN
  • Ne alimentăm creierul cu informații utile sau mai puițin utile dar care ne distrează

Cumva, cel puțin în România, această criză ce ne-a dus la izolare nu a luat pe nepregătite infrastructura de comunicații și acest lucru ne ajută maxim să ne ținem mintea ocupată și să nu fim copleșiți de pereții între care ne desfășurăm viața pentru următoarea perioadă.

Și da, multe dintre activitățile de mai sus se desfășoară pe conexiuni de date. Descoperim cu surprindere că într-un colț de casă, unde ne-am organizat frumos biroul nu ajunge wifi-ul și atunci folosim o conexiune de date sau copiii trimiși la bunici descoperă că aceștia nu au considerat necesară o conexiune la internet în viața lor.

Dacă ai un smartphone ai implicit o poartă de acces într-un univers plin de informații utile: cărți, cursuri, filme, lecții și teleworking. Nevoia de a comunica cu ajutorul telefonului mobil atinge un nivel foarte ridicat în această perioadă.

În acest context, Vodafone România ne comunică astăzi faptul că a primit certificarea „Best in Test” pentru calitatea și performanța rețelei mobile și că este cea de-a șasea certificare consecutivă oferită Vodafone România de către umlaut AG (fostul P3 communications).

Mai jos comunicatul de presă pe această temă:

Vodafone menține românii contectați în „Cea mai performantă rețea mobilă”

  • Vodafone România a primit certificarea „Best in Test” pentru calitatea și performanța rețelei mobile
  • Aceasta este cea de-a șasea certificare consecutivă oferită Vodafone România de către umlaut AG (fostul P3 communications)

București, 30 martie 2020 – Vodafone România a fost certificată drept cea mai performantă rețea mobilă din România, obținând cel mai mare punctaj total pentru calitatea și performanța rețelei mobile. Certificarea calității seviciilor mobile oferite de Vodafone România este acordată după măsurători efectuate asupra tuturor rețelelor mobile din România de către auditorul independent umlaut AG (fostul P3 communications GmbH), în perioada 10 februarie  ̵  2 martie 2020. Aceasta este cea de-a șasea certificare consecutivă oferită companiei Vodafone România ca urmare a măsurătorilor efectuate de către auditorul independent umlaut AG.

„Nevoia de a asigura servicii de comunicații mobile fiabile și de înaltă calitate pentru români este acum mai importantă ca niciodată. Angajamentul nostru de a contribui la o societate digitală românească este reconfirmat acum de aceasta noua certificare Best in Test. Sunt foarte mândru de eforturile inginerilor noștri de a menține reţeaua mobilă Vodafone în poziția de lider în România intr-un moment în care a fi un partener de încredere pentru români a devenit un lucru esențial”, a declarat Cătălin Buliga, directorul de tehnologie al Vodafone România.

De la începutul crizei pandemice din România, Vodafone a înregistrat creșteri semnificative de trafic care sunt fireşti în contextul actual din țara noastră: din ce în ce mai mulți oameni lucrează de acasă, educația s-a mutat online, totodată existând o nevoie permanentă a oamenilor de a verifica starea de sănătate a celor dragi. La data emiterii acestui comunicat, rețeaua mobilă a Vodafone înregistrează la ora de vârf o creștere de 23% a traficului de date mobile transmise de către clienți către rețea și o creștere de 25% a traficului de voce mobile.

Campania de măsurători a fost realizată între 10 februarie și 2 martie 2020, pe teritoriul României, pe un traseu ales în mod aleatoriu de auditorul umlaut AG. Măsurătorile bazate pe echipamentele de măsură profesionale portabile au acoperit o distanță rutieră de 8194 km și 24% din populația României. Măsurătorile bazate pe testele de tip crowdsourcing au acoperit 95,2% din zonele urbane populate, 49,8% din zonele populate non-urbane, în timp ce dimensiunea totală a suprafeței testate a fost de 113.568 km2. În urma măsurătorilor comparative realizate asupra tuturor rețelelor de telefonie mobilă din România, Vodafone România a înregistrat cel mai mare scor total pentru calitatea și performanța serviciilor sale de date și voce mobile.

Campania de măsuratori bazată pe echipamente de măsură profesionale portabile s-a desfășurat pe un traseu ce a inclus localitățile Timișoara, Sibiu, Brașov, Târgu Mureș, Cluj-Napoca, Oradea, Baia Mare, Suceava, Iași, Bacău, Buzău, Constanța, București, Râmnicu Vâlcea, Lugoj, Deva, Sebeș, Făgăraș, Codlea, Sighișoara, Luduș, Huedin, Aleșd, Valea lui Mihai, Dej, Vatra Dornei, Flămânzi, Târgu Frumos, Roman, Adjud, Râmnicu Sărat, Slobozia, Hârșova, Lumina, Corbii Mari, precum și pe drumurile rutiere dintre acestea.

Localitățile și drumurile testate au fost selectate independent și aleatoriu de către umlaut AG, fără a le comunica în prealabil operatorilor de telefonie mobilă, pentru a asigura obiectivitatea și acuratețea rezultatelor finale și pentru a reflecta experiența reală a consumatorilor români.

Metodologia de testare este actualizată anual de către umlaut AG (fostul P3 communications), pentru a reflecta așteptarile tot mai mari ale clienților și disponibilitatea celor mai noi tehnologii mobile din țara respectivă, precum și pentru a testa potențialul maxim al rețelelor mobile.

Noul certificat este disponibil pe https://www.umlaut.com/en/benchmarking/romania.   

Vodafone România este o divizie a Vodafone Group, unul dintre cei mai importanți furnizori de servicii de telecomunicații și tehnologie din lume, cu o vastă experiență în comunicații, convergență și Internet of Things, precum și în promovarea serviciilor financiare mobile și transformarea digitală pe piețele emergente.

Vodafone Group are operațiuni mobile în 24 de țări, 42 de rețele mobile partenere și operațiuni de broadband fix în 19 țări. La 31 decembrie 2019, Vodafone Group avea 625 milioane de utilizatori ai serviciilor mobile, 27 milioane de utilizatori ai serviciilor broadband fix şi 22 milioane de clienţi ai serviciilor TV, incluzând toți clienții Vodafone din entitățile create în urma unor fuziuni și asocieri. Pentru mai multe informații, accesați www.vodafone.com.

Umlaut AG este o companie globală end-to-end, cu servicii complete, tras-industrială, care oferă servicii de consultanță și execuție clienților din întreaga lume. Utilizează potenţialul interdisciplinar pentru a adăuga valoare, calitate și atenție pentru organizații și produse.

Sunt un grup capabil și agil de firme de consultanță și inginerie. Mii de experți specializați și ingineri oferă soluții inovatoare în toate industriile și în diferitele lor arii de intersecție, precum și pentru a servi sectorul public și a dezvolta culturi organizaționale, structuri și procese.