Tabletele sunt pe cale de dispariție

Majoritatea și-au cumpărat o tabletă care acoperă cerințele de bază: Facebook, filme, jocuri simple de umplut golurile din viața noastră, mail și browsing. În plus piața se mută ușor către phablet-uri (telefoane cu ecran mai mare) care acoperă cam toate nevoile de comunicare și distracție cu un ecran suficient de încăpător (cum ziceam acum doi ani). Nu mai zic de faptul că s-a umplut piața de tablete ieftine și aproape inutilizabile care arată la fel ca oricare tabletă… un ecran mare cu touch. Citiți mai multe detalii aici.

Ceasurile smart au fost o altă mare invenție dar lumea s-a cam plictisit de ele.

Utilizatorii s-au cam săturat de fenomenul „always connected” și tendința acum este de a te deconecta. Smartwatch-ul este acum doar un alt device care te notifică și pe care tre’ să-l pui la încărcat în fiecare seara (excepție făcând Vector watch-ul care doar te notifică 🙂 ). Și oricât ar fi de inteligente și oricâte aplicații vor apărea pentru smart watch-uri, lumea le va folosi doar pentru notificări într-un final. Bine, cine le va mai folosi.

S-a umplut piața de drone și publicul deja nu mai este atât de atras de imagini aeriene.

Nu mai e nimic spectaculos în faptul că cineva poate filma de sus. E ceva interesant și atât. În plus, datorită faptului că sunt folosite de tot felul de „aventurieri”, legislația va fi din ce în ce mai strictă în domeniu la nivel global. Nu vor mai fi atât de populare printre utilizatorii obișnuiți. Ba chiar se dezvoltă un fenomen de ură împotriva acestor zburătoare și tot felul de soluții anti-dronă cum este aceast vultur dresat să doboare drone.


 

Oricum, tehnologia a evoluat rapid și se va schimba foarte mult în următorii ani. Vor deveni din ce în ce mai autonome, vor avea sisteme de siguranță suplimentare și vor fi dotate cu senzori care să detecteze și să evite coliziunile. Abia aștept! 🙂

Tehnologia VR va avea succesul televizoarelor 3D: ceva nou ce te entuziasmează timp de 3 zile de la achiziție.

Interesant, ai senzația că ești acolo, trăiești experiența dar tot de pe canapea ne vom uita la film folosind clasicul 2D de pe televizoarele 3D de ultimă generație. Adevărata tehnologie VR este de genul celei de la HTC care-ți permite să te plimbi în lumea virtuală, să atingi obiecte și să interacționezi. Dar pentru asta îți trebuie niște senzori montați în casă, pereche de ochelari cu bateriile încărcate și două telecomenzi pentru cele două mâini care să-i permită sistemului să-ți detecteze poziția mânilor și să răspundă la comenzi.

PS Se pare că succesul maxim este asigurat de pr0n (tot ei au contribuit masiv la dezvoltarea tehnologiilor cu casete video VHS și video HD). Un clip de pe Mashable:

Cred că cea mai bună tehnologie rămâne această cutie de carton care-ți permite să te uiți la film ca din propriul cinematograf. 🙂

p7391_column_grid_12.jpg

Vânzările de brățări de fitness se vor mai rări

Da, îți poți stabili niște target-uri, îți măsori performanțele și bătăile inimii dar lumea cred că se cam plictisește de ele. Și oricum, după ce ajungi să fii în formă, datele măsurate vor fi irelevante pentru că deja știi cât alergi, ai traseele clare și timpul alocat. Dacă nu ajungi să fii în formă înseamnă că te-ai lăsat de alergat.

Și vorba lu’ Julius, în curând va fi trendy să nu alergi. 🙂

Oricum, au fost revelația anului trecut.

Hibridele tableto-laptop-uri vor rămâne niște gadget-uri dorite de geeks

E foarte tare ce face Microsoft că scoate tablete cu sistem de operare de pc/laptop la care poți atașa o tastatură. Dar, în general lumea s-a obișnuit cu tastatura virtuală și hibridele astea vor fi folosite în mare majoritate a timpului fără tastatura externă. Sunt foarte tari clipurile Microsoft cu câtă ușurință faci tranziția de la laptop la tabletă și că ai totul acolo dar sunt doar niște filme și viața bate filmul. Jucăria aia va fi o tabletă care în loc de un sistem de operare light va avea un sistem de operare masiv cu sute de funcționalități pe care le vei folosi de zece ori. 🙂

Îmi povestea un prieten despre iPad Pro care e un ecran muuult mai mare și de faptul că a renunțat de tot la televizor. Poate că asta va avea ceva succes din acest punct de vedere. Va fi folosit ca un televizor smart pe care îl ții în poală și cu care interacționezi mult mai ușor fără o telecomandă cu zeci de butoane sau o tastatură minusculă și enervantă sau un mouse virtual imprecis.

În rest? Abia aștept să se localizeze tehnologia asta pentru telemarketing 🙂

E un robot care recunoaște câteva cuvinte cheie, te lasă să vorbești după care îți spune că nu era atent și te roagă să repeți. E genial! Îl ține pe interlocutor ocupat o perioadă lungă de timp. Nu mai zic de nervii lui care vor fi un pic praf. Ascultați un pic 🙂 :


 

Mai multe detalii aici.