Seara târziu pe o alee întunecată, îmi încep lungul drum prin troienele de zăpadă. Eram îmbrăcat de iarnă și arătam într-un fel. Adică într-o geacă neagră cu gluga pe cap peste gluga de la hanorac, cu niște blugi și cu geanta de laptop pe umăr. Știți voi, modelul tipic de gangsta.

Pe la jumătatea aleii mă întâlnesc cu o familie fericită care curăța zăpada din fața casei jucându-se cu copilul lor de trei ani și de care făceau mișto că nu poate să țină lopata-n mână. Ne salutăm politicos și ne zâmbim complice uitându-ne la copilul disperat că lopata aia nu se mișcă.

Trec mai departe și mă-ndrept către capătul aleii care era blocat de o mașină cu pozițiile aprinse. Lângă mașină, o doamnă se uita în telefon și căuta cu disperare un număr de telefon. Era frig, minus 7 grade. Mă îndrept cu pași veseli de frig către acea mașină, fiind singura ieșire din zonă. În mașină era soțul la căldură care discuta cu a sa femeie prin crăpătura geamului puțin întredeschis. Mă vede că mă apropii. Mă vede că-s îmbrăcat ca un gangsta și probabil că în geanta de laptop am o armă. Mă vede și se uită cu spaimă în ochii mei și într-un gest suprem de a-și salva soția, dar mai ales mașina, face acea mișcare cu mâna dreaptă pe sub mâna stângă și clank… blochează toate ușile.

Astfel a reușit să-și salveze cea mai importantă posesie a lui de monstrul cu ochi și cu glugă care sigur voia să-l jefuiască de prețioasa lui Dacie MCV. Și soția? Soția lasă că se descurcă ea. Țipă, îi sparge capul cu telefonul, găsește ea o soluție că doar e femeie.

PS Poza este făcută aseară imediat după ce m-am întâlnit cu soțul cavaler. 🙂