406037_530116233680034_1441847484_nSau pantofar sau paltonar. Termenul provine de la cei care vin pe pârtie neechipați corespunzător. Sunt acei oameni care stau la baza pârtiei și admiră eleganța schiorilor de pe pârtie. În ultima vreme, acest termen s-a exstins și la cei schiază mai puțin profesionist… așa ca mine.

Eu schiez de plăcere. Îmi place să mă pierd pentru câteva minute în alunecare. Să fiu eu și peisajul din jurul meu care se desfășoară cu viteză pe lângă mine. Să acumulez un pic de adrenalină fără un motor de 300 de cai. Nu-mi doresc competiție cu nimeni în acest domeniu.

Ieri am fost „apostrofat” pe pârtie cu epitetul „șoșonar”. De ce? Pentru că urcam pe pârtie. Urcam cu schiurile-n spate pentru că la 5 se închiseseră toate jucăriile pe cablu care m-ar fi putut duce în vârful pantei. Și problema a fost că țineam schiurile pe umăr cu vârful în spate.

Există undeva scrise aceste reguli nescrise? 🙂 Cum trebuie să mă comport ca să nu mai fiu șoșonar și să dau bine în ochii profesioniștilor care-și petrec viața pe pârtie? Trebuie să am mersul mai apăsat? Trebuie să-mi țin ochelarii de schi într-un anumit fel? Care este stand-ul pe care trebuie să-l am? Să-mi țin schiurile pe umăr cu vârfurile în față pentru o aerodinamică ieșită din comun și pentru a reduce frecarea cu aerul la înaintarea pieptișă pe pârtie? 🙂 Ai voie să urci pantele pe jos sau trebuie neapărat să folosești instalația ce te târâie în vârf? Ca să știu că ieri am făcut asta de patru ori după închidere și-mi e să nu mă fac iar de râs. 🙂

#schiem este o tabără de schi pentru bloggeri organizată de Arena Platos cu susținerea Sony, Vodafone, Michelin, Staropramen, Ford, Perla Păltinișului si Buonavista.d