Cred că o mare parte din prietenii mei au observat în ultimul timp obsesia mea pentru ceasuri cu proiecţie. La noi în casă este organizată un fel de expoziţie şi în plus de sărbători, anul trecut o mare parte din ei au primit aşa ceva de la moşu’. Mai mult de atât le-am popularizat şi printre colegi :).

Aceste minunăţii sunt fabricate de Oregon Scientific pe care, nu ştiu de ce, îi consider nişte artişti în domeniul instrumentelor de măsură şi a altor jucării conexe. Am de la ei termometru de apă, baby monitor şi bineînţeles ceasuri cu proiecţie. Acestea din urmă sunt de două tipuri. Cele mai simple care proiectează cu o intensitate mai mică dar vizibile în permanenţă noaptea şi cele mai şmechere vizibile şi în lumina zilei. Sunt extrem de utile. Cifrele sunt mari şi vizibile din orice colţ al camerei. Nu sunt nevoit să caut ceasul pe noptieră noaptea sau să mă concentrez pe nişte cifre mici undeva pe măsuţa de lângă fotoliu.

Cei de la Oregon sunt celebri pentru tehnologiile de genul Weather Station, tehnologii pe care le-au integrat şi în aceste ceasuri de casă. În plus au tot felul de jucării utile de genul monitor portabil de ultraviolete pentru monitorizarea radiaţiei când ne expunem la soare.

Toată distracţia cu Oregon a început când am cumpărat pentru un prieten un action camera de la ei. Este un device care înregistreză video pe un SD card. Ce are-n plus este faptul că e bine făcută şi rezistă la tăvăleală (pe testate). De atunci când vreau să cumpăr ceva de calitate mă uit întâi la ei să văd dacă n-au ceva din gama pe care o caut. Ştiu că sună a reclamă ieftină la TV dar chiar sunt foarte mulţumit de ce am de la ei :).

După cum spuneam la început, dacă nu ştiţi ce să luaţi cadou uitaţi-vă la produsele de la Oregon. Sigur găsiţi ceva drăguţ şi util. Vă spun din experienţă. Când lumea vede la noi în casă ceasul proiectat mare pe perete, ordinea întrebărilor este: cum e proiectată ora acolo, de unde ştie ce temperatură este afară, a! are şi senzor de interior, de unde-l aveţi şi cât costă.

Ca alternativă pentru temperatura de afară şi vizibilitate bună puteţi apela la termometrul rachetă cu înălţimea de 1m. Mi se pare un accesoriu potrivit pentru un balcon sau o curte :).


Şi nu! Nu sunt plătit de Oregon. Ba sunt convins că ei există pentru că eu le cumpăr produsele :).

În România se găsesc aici: http://www.smuff.ro/index.php?s=oregon

Să fie într-un ceas bun (Oregon)!
Răzvan