De fapt două soluții care lucrează pe același sistem.

Da, mă interesa o alternativa la Apple airdrop mai ales că acum am ajuns să folosesc Android din motive de fold, lucrez pe Mac, familia e pe iOS și am multe Windows-uri în viața mea. Transferul de poze între noi a devenit un mic coșmăruț.

Și da, am testat ambele soluții, după ce am încărcat pagina, am tăiat accesul al internet și transferul s-a desfășurat direct între Android-ul meu și mac-ul pe care-mi aștern în acest moment gândurile.

Soluția 1: snapdrop.net

Deschideți în browser, pe fiecare device, link-ul către site-ul https://snapdrop.net/.

Sistemul va genera un nume aleatoriu cu care să se identifice pe rețeaua locală. Trebuie doar să selectați destinatarul șți fișierul și transferul este instantaneu.

Funcționează doar dacă sunteți conectați la același WiFi (sau rețea fizică). Mai are momente de panică când soluția nu este dipsonibilă din motive de număr de utilizatori care o accesează (fiind o soluție free promovatăd e niște entuziaști, există această problemă). De aceea am căutat o alternativă care face același lucru.

Soluția 2: sharedrop.io

La fel ca în cazul de mai sus, deschideți site-ul https://www.sharedrop.io/

Tot așa se generează niște nume aleatorii pentru identificarea în rețea și click pe destinatar, click pe poză/fișier și gata, în partea cealaltă apare sub formă de download.

La fel funcționează dacă sunteți conectați la aceeași rețea/același wifi cu ambele device-uri. În plus sahredrop are și soluție alternativă dacă sunteți în rețele deiferita, poți crea un room privat unde să transferi fișiere dar în acest caz transferul se va face prin cloud. (ceea ce încercam eu să evit).

Generează un link privat și un QR code pentru a transfera informația mai ușor.

Să eliberăm fișierele din cătușele standardelor! 🙂