Îmi place să călătoresc și să mă pierd pe drumuri de munte sau pe străduțele unui orășel întortocheat. Îmi place senzația de nou și sunt fan drumuri din alea interminabile prin peisaje de vis.

Problema este că oricât de bine te-ai documenta ajungi să ratezi niște povești bune și să treci pe lângă locuri pline de istorie fără să-ți dai seama. Dacă nu ai un prieten localnic sau un noroc chior, ajungi să vizitezi doar locurile super turistice și să treci pe lângă ceva interesant cu ignoranța turistului plecat la punctat locuri pe hartă.

Din fericire Google vine cu o aplicație mișto: Field Trip. Are în spate tone de publicații cu povești despre locuri interesante din lumea asta. Partea drăguță este integrarea poveștilor cu poziția ta GPS. Poți configura aplicația să te anunțe atunci când în zona în care te afli sunt chestiuni mișto de vizitat și-ți pune la dispoziție și povestea acestora. Baza de date conține locuri din diverse categorii, de la arhitectură deosebită până la zone istorice.

O folosesc de câteva zile și chiar funcționează. Din păcate, în zona în care mă învârt eu, sunt doar două biserici și zece clădiri de birouri pe care mi le recomandă. Abia aștept să ies din București. Oricum, cred că e foarte ok de folosit în alte țări unde ne e destul de greu să ne orientăm dincolo de recomandările clasice turistice.

Varianta de iOS o găsiți aici.

Varianta de Android o găsiți aici.

Fieldtrip