Numele meu este Răzvan și mă temeam de accidente ușoare. Dar am găsit o soluție gratis care m-a vindecat!

28 - uite că lumea apreciază acest articol. Zi-mi și tu dacă ți-a plăcut.

Îmi era groază să ies pe stradă în prima zi de ninsoare și nu pentru că nu mă pricep la condusul pe zăpadă, dar de obicei e plin de tot felul de oameni care trăiesc încă cu senzația de asfalt uscat sub pneurile lor și frânează greșit și târziu sau nu mai reușesc să ia curba oricât ar întoarce de volan.

Și groaza mea cea mai mare era nebunia de după accident. Orele pierdute la poliție sau completarea hârtiilor pentru amiabilă, drumul la constatări, cear… discuția cu agentul de asigurări, căutarea celui mai bun service agreat sau goana după recuperarea banilor. Pur și simplu nu am nevoie de așa ceva în viața mea. Nu-mi pasă de fiarele îndoite dar îmi e teamă de tot procesul post-accident ușor.

Asta până zilele trecute când cineva mi-a povestit că sunt un papagal și că mă stresez degeaba. Că există pe lumea asta o soluție, cel puțin în București, care mă scapă de acest stres.

I-am descoperit pe băieții de la Autocar. Nu, nu ăla care transportă turiști. Service-ul Autocar. Sunt băieții care îți iau problema de pe cap și-ți dau și mașină la schimb ca să nu-ți întrerupi fluxul firesc al vieții. Și nu, nu te costă nimic. Chiar nimic. Și nu, nu trebuie să ai ceva contract cu ei.

Faza mișto este că de anul trecut companiile de asigurări sunt obligate să deconteze și mașina la schimb pe perioada reparațiilor și nu te mai poate obliga nimeni să te duci la „service-urile agreate” unde piesele vor fi unele chinezești de proastă calitate și un personal nu tocmai pregătit.

Și știți ce trebuie să faceți în caz de accident? Nimic! Adică aproape nimic. Trebuie în primul rând să vă duceți la ei la sediu. Au printre angajați inclusiv foști polițiști de la constatări care te pot ajuta cu completarea hârtiilor pentru constatarea amabilă. Și în rest nu trebuie să mai faceți nimic. Îți dau o mașină care este apropiată ca nivel de mașina ta și te mai întorci să-ți iei jucăria reparată când e gata. Au 100 de mașini noi care stau într-un colț și așteaptă să fie date la schimb. Da, vorbim de RCA.

Se ocupă ei de tot. O dată pe săptmână vine câte un agent de la fiecare companie de asigurări să facă constatarea. Au oameni calificați și piese originale și nu trebuie să plătești nimic pentru asta. Decontează ei tot la firma unde are încheiat vinovatul polița RCA (sau, după caz, duc ei bătăliile după bani în locul tău, și preiau riscul ca asigurătorii să nu plătească, sau să plătească târziu). Și nu pentru că au pile sau contracte super-șmechere ci pentru că așa prevede legea.

Și da, lucrează doar cu piese originale cumpărate de la producătorul autoturismului. Și oferă și 10 ani garanție pentru reparație. Zici că nu-i vorba de Romînia, așa-i?

Se ocupă și de CASCO. Practic ei devin interfața voastră cu firma de asigurări și-ți și repară jucăria și-ți dau și mașină la schimb. Da, fără să te coste nimic.

De necrezut, nu? Așa-i că brusc vă simțiți mai relaxați? Așa-i că v-am scăpat de un stres? Așa-i că priviți acum asigurările alea cu alți ochi?

Fii la curent cu ultimele articole! Descarcă aplicația RazvanBB!
 • Google Play
 • App Store

7 comentarii

 1. Si doar in Bucuresti poti apela la ei? Sau serviciile lor sunt disponibile si in alte orase?

 2. Un service asemănător în Iași?

 3. Eu sunt din TImisoara, deci nu am cum apela. Dar serviciul este de bun simt si e bine ca incep si altii sa ia aminte.

  Acum 1 luna jumatate am avut un accident. Am oprit sa las un pieton si o masina m-a lovit in dreapta. A decolat pe langa mine si mi-a avariat ambele usi, indoit prag si stalp.

  Am dorit sa merg la Autoglobus, de unde am si cumparat masina acum 10 ani si unde o reparam, dar nu au accepta RCA-ul vinovatului. Deci sunt si service-uri care lucreaza cu cine doresc, nu cu toti.

  Am ajuns la un alt service, destul de stresata ca nu e unde mi-as fi dorit.

  Am avut masina de schimb, asa cum spui, fara sa ma coste nimic, au reparat partea din dreapta si, bonus, au mai aranjat si alte mici zgarieturi, plus un strat de vopsea pe aproape toata masina. Autoglobus au pierdut 8400 de lei, cat era costul reparatiei agreat de firma de asigurari, eu am castigat o masina impecabila si service-ul un client foarte multumit

 4. Suna bine! Dupa ce citesc un astfel de articol, aproape ca imi doresc sa ma loveasca cineva usor cu masina, ca sa pot sa ma bucur si eu de asa servicii :))

  • Lasa, nu-ti dori.
   Adevarul e ca am fost pe acolo cu vreo doua ocazii si oamenii s-au comportat profi. Pe vremea aia nu se dadea masina la schimb atat de usor, insa s-au miscat corect.
   Singura lor problema e accesul ca sunt pe centura si chiar daca le stii intrarea, e posibil sa o ratezi, chestie care doare ca circulatie grozava in zona.
   Nu sunt singurii care ofera masina la schimb, inclusiv la RCA, insa eu nu am reusit sa plec nervos de acolo niciodata.

 5. Nu prea inteleg cum se procedeaza. Si nu am ajuns la o concluzie nici dupa ce am luat la puricat site-ul lor in constructie. Probabil ca la telefoanele afisate acolo s-ar mai lamuri lucrurile, dar acum nu am de ce sa sun, as fi vrut sa fiu informat totusi.
  (Ce am inteles este asa: dupa amiabila sau constatarea la politie le dai masina, ei iti dau una la schimb si ti-o dau inapoi reparata gata)

 6. Sigur nu e păcăleală de 1.04 în avans? 😁

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

Politica de confidențialitate. În cazul în care vei bifa opțiunile de mai jos poți oricând să te dezabonezi prin butonul "dezabonare" din fiecare mesaj sau scriindu-ne la contact@razvanbb.ro.