Am deținut și m-am bucurat de un P900 la maxim. Avea un zoom și o stabilizare de necrezut și îmi permitea să pătrund unde nu-mi imaginam că pot ajunge cu privirea și pozele cu luna făcute din mână erau deja ceva banal.

Astăzi Nikon a anunțat succesorul și, din specificații, pare că au rezolvat și au transformat aparatul în ceva absolut senzațional pentru consumer.

P1000 vine cu un zoom optic de 125x (față de 83x la P900), stabilizare din aia bună și filmare 4K. Știe și RAW dacă vrei să treci la nivelul 2 în editarea fotografiilor.

Senzorul este mic  (16-megapixel 1/2.3 inch) dar compensează foarte mult sistemul de lentile.

Pare că are tot ce îi lipsea lui P900 și multe chestiuni în plus:

Filmul de prezentare:

În România a fost deja anunțat la F64 cu un preț de 4900 lei aici. Și merită toți banii la ce știe să facă. Nu veți avea nevoie de altceva în familie. Bine, datorită lentilelor, trebuie să țineți cont că are 1,4 kg. Nu e un aparat de buzunar dar nici un DSLR/mirorless căruia trebuie să-i cărați trusa de lentile în portbagaj.

Este extrem de ușor de utilizat și cred că ai o opțiune pentru orice tip de fotografie la care te-ai gândi. Îmi vine să-mi cumpăr unul doar ca să-l am! 🙂