Practic au ajuns să folosească această unealtă sau amenințarea cu această unealtă în toate mesajele lor. Acum, vor să cheme miniștrii actuali la dezbateri ca să le arate ei lor, să îi mai ungă cu un pic de noroi pe față și să mai câștige niște puncte în ochii admiratorilor. O ocazie unică să mai iasă în față.

Serios, nu v-ați săturat de mizeriile lor? De miniciunile lor? De mizeria pe care ne-au aruncat-o trei ani de zile în față de la tribuna parlamentului?

Da, faptul că presa a promovat toate mizeriile lor i-a ajutat. Da, ceea ce pentru noi erau și sunt niște aberații pentru electoratul lor constituie hrană pentru suflet. Da, zbaterile noastre referitor la minciunile lor sunt exact ce-și doresc pesediștii. Dincolo de bula noastră sunt considerate adevărate acte de eroism. Nu obțineți decât „Le-a zis-o!”, „Ce tare este Vio!”, „Zi-le Vio că le zici bine!” Asta obțineți promovandu-le aberațiile.

Eu personal nu știu să reacționez la minciună. Când cineva aruncă acuzații din burta ca sa se dea mare și să obțină admirația colegilor cum reactionezi? Mesajele nu sunt pentru tine. Nu încearcă sa te convingă. Doar vrea sa „te facă” în ochii electoratului. Cum răspunzi la asta? Cu aceeași moneda? Te cobori la nivelul lor? Eu nu știu să fac asta. Nu pot să mint ca să-mi bat joc de cineva. E absurd. Prefer să mă țin la distanță pentru că nu am nicio șansă să-i conving că nu au dreptate și reacțiile lor sunt întotdeauna veninoase, nefondate și pline de jigniri. Ei așa știu să reacționeze. Este ceva ce-i depășește? Nu înțeleg în ce se bagă? Pare că adversarul știe mai multe? Bagă adânc mâna într-o găleată cu gunoi de grajd și încep să arunce în toate direcțiile. Făcuse Petreanu o listă la un moment dat cu reacțiile unor pesediști de frunte, reacții pline de jigniri și de venin pentru că ăsta este nivelul lor (cred că într-o rubrică la Europa FM într-o dimineață).

Presa le-a dat apă la moară cu dezbaterile. În turul 1 nu și-au dat seama că e o ocazie unică să-și mai etaleze un pic superioritatea și n-au lăsat-o pe Viorica la dezbateri. Între timp au văzut că nimeni nu vrea să „discute public” cu ei, au simțit frica de bullying în răspunsurile adversarilor politici și vor marșa pe ideea asta până se va epuiza subiectul.

Da, e bine sa existe dezbateri dar cu oameni care au ceva de spus nu cu mincinoși ordinari. Aia nu e dezbatere, e un circ cu bullying în public foarte util pentru ceilalți.

Da, ceea ce pentru noi este mizerie și minciună pentru electoratul lor este vorbă dulce. Este hrană pentru mintea lor credulă. Zbaterile noastre sunt satisfacția lor maximă.

La un moment dat mi-am dezinstalat aplicația Biziday pentru că primeam zilnic exclusiv notificări cu ce minciuni sfruntate și ce aberații au mai scos în presă hoții de la putere. Eram invadat cu mizeria lor.

Vă rog eu, hai să ne oprim din a mai promova aberațiile lor, din a-i mai pune pe prima pagină cu tâmpeniile lor. Nu facem decât să le ducem voluntar mesajul mai departe către electoratul lor țintă.