Propun mai bine să ne cumpărăm toți măști de protecție (din alea simple albe) și să ni le punem când trec ei. Exact ăsta este sentimentul meu în acest moment față de jandarmerie. De câte ori văd uniforma pe stradă îmi vine să mă caut de mască prin geantă să nu mi-o iau din nou.

Da, lumea e furioasă. Lumea care și-a luat-o în față de la jandarmi fără să facă nimic. Așa ca mine și celelalte câteva sute de persoane din jurul meu care stăteau și nu ziceau nimic. Nu ziceau nimic până să vină băiatul cu butelia să ne arate ce tare e el și să gustăm un pic din ochi conținutul acesteia. Da, un băiat plătit de mine, întreținut de mine, într-o cazarmă plătită din impozitele mele și cu o butelie cumpărată prin achiziție directă pe banii mei. Pe banii mei munciți din care am plătit impozit, pardon, taxa de protecție la stat. Taxă pe care și-o bagă guvernarea în buzunarele fără fund.

Și nu, nu vreau să mă asociez cu această guvernare și nu, nu consider că de 1 decembrie trebuie să fim mai buni și să ne unim și să credem împreună că țara asta este pe drumul cel bun. Nu pot să mă asociez cu niște hoți agramați și nu, nu cred că țara asta este pe drumul cel bun. Nu pot să mă prefac de dragul unei zile naționale că sunt alături de toți românii. Nu pot să mă asociez cu prostia care ne conduce. Nu pot să mă asociez cu hoția pe care o promovează aleșii poporului. Nu pot să mă asociez cu minciuna.

Și da, aveam un respect deosebit față de jandarmi când treceam pe strada Jandarmeriei și îi vedeam că se duc la birou sau la instrucție sau la antrenament. Mă simțeam în siguranță. Mă simțeam protejat. Acum nu știu cum să trec mai repede de zonă. Mă simt ca într-un cartier rău famat. Îmi e frică să nu se repeadă câțiva la mine, să mă scoată din mașină și să mă educe un pic cu violența ca să mă învăț minte.

Și da, sunt convins că sunt și oameni minunați printre ei dar respectul meu față insituția din care fac parte este undeva aproape de zero. Exact la același nivel de respect pe care îl are și jandarmeria față de mine.

Așa că să ne pregătim măștile. Și pentru protest (să ni le punem când defilează ei) și pentru protecție pentru că va fi un protest pașnic deci ei vor da cu gaze. Și nu, nu violența este soluția. Asta este soluția lor, a conducătorilor lor și a oamenilor de la guvernare aleși de poporul român prin participare și neparticipare la vot.

Un 1 decembrie minunat vă urez!