Faza 1 – au WiFi gratuit la hotel!

Da, știu, nu le face bine și ar trebui să ne bucurăm mai mult de lumea reală din jurul nostru. Mergem în vacanță să ne distrăm și să ne bucurăm de aerul curat și de briza mării. Dar, internetul și datele mobile fac parte din viața noastră oricât ne-am opune oficial. De aceea noi am ales o cale de mijloc care le oferă mai mult din lumea reală dar și o bucățică din lumea virtuală pentru că vor trăi într-o societate dominată de digital.

Da, WiFi gratis la hotel. Da, gratis dar asta înseamnă și abuzat de toată lumea. Și da, se bloca din 5 în 5 minute. Deja fetele de la recepție mă cunoșteau și mă lăsau să resetez singur router-ul la cererea copiilor. Era parte din rutină. Era parte din programul meu din fiecare seară.

Faza 2 – internet cu parolă de la hotelul vecin

Da, am trecut și prin asta. Într-un colț întunecat de cameră, la umbra unei perdele pierdute, dincolo de măsuța de tip suport pentru cafea, lângă priza de curent ușor julită, o urmă de semnal își făcea apariția pe tabletele copiilor.

O vizită scurtă în recepția hotelului vecin rezolvă și problema parolei care era afișată pe un stâlp lângă recepție. Copiii ușor mai fericiți dar înghesuiți în colțul întunecat al camerei. În plus calitatea semnalului era ușor îndoielnică în anumite momente. Era de genul când mergea, mergea iar când nu, nu 🙂 .

Faza 3 – luați de la mine că fac hotspot de pe telefon

Da, faza asta a rezolvat toate problemele copiilor dar m-au lăsat pe mine în pom. Nu chiar în pom dar înțelegeți ce vreau să spun: “tataaa! activează hotspot-ul!”, “tata, s-a întrerupt clipul! iar vorbești la telefon?” etc.

Faza 4 – vizita la Constanța

Faza finală. Achiziția unui router portabil 4G cu o cartela prepaid cu date mobile la kilogram a rezolvat toate problemele din viața noastră digitală din camera de hotel. Dincolo de programul de plajă, soare, apă sărată și castele de nisip, programul de seară cuprindea acum și distracția lor digitală favorită alături de câte un episod nou publicat vloggerul favorit sau desene animate pe Netflix. Și asta fără să mă bată pe mine la cap că nu au, că nu merge, că de ce e wifi la hotel dacă tot nu merge și că dacă seara nu ne putem întoarce acasă la București că acolo avem net.

Ce rețea de date mobile folosesc?

Oricâte rețele am încercat în călătoriile mele prin țară cu mașina, pe șosea, prin pădure sau prin locuri absolut minunate plasate departe de civilizație, am rămas cumva tot la Vodafone. Cumva overall experiența mea cu Vodafone îmi lăsa un sentiment de “nu am avut probleme cu net-ul”. Experiența aplicațiilor de călătorie care depind de net, a interacțiunii în social media și distracția pe care o oferă media online (muzică și filme) nu a fost influențată de lipsa serviciilor de date. Practic a fost acel serviciu care stătea în background și care-și făcea treaba.

Pare că ceea ce am simțit eu sau mai bine zis ce n-am simțit în legătură cu lipsa datelor mobile se confirmă zilele astea și de punctajul cel mai mare obținut de Vodafone în România pentru calitatea și performanța serviciilor sale de date mobile obținând astfel calitatea de cea mai bună rețea mobilă de date din România.

Mai jos câteva date despre cum s-a obținut această certificare din comunicatul lor de presă:

  • Campania de masuratori s-a desfasurat in perioada 8-25 martie 2019, pe tot teritoriul Romaniei, pe un traseu aleator ales de catre auditorul P3 communications. 
  • Masuratorile au acoperit o distanta rutiera totala de 7000 km si un procent de 23% din populatia Romaniei. 
  • 68% dintre masuratori au fost efectuate in localitati urbane si rurale, in timp ce 32% au fost efectuate pe drumurile rutiere. 
  • In urma acestora, Vodafone Romania a inregistrat cel mai mare punctaj pentru calitatea si performanta serviciilor sale de date mobile
  • Comparativ cu campania de certificare P3 anterioara, din luna decembrie 2017, Vodafone Romania si-a imbunatatit calitatea si performanta serviciilor de date si voce mobila, cu precadere in ceea ce priveste serviciile de date mobile.  
  • Metodologia testarii, precum si traseele si localitatile au fost selectate independent si aleatoriu de catre P3 communications, fara a le comunica in prealabil operatorilor de telefonie mobila, pentru a asigura obiectivitatea si acuratetea rezultatelor finale si pentru a reflecta experienta reala a consumatorilor romani.
  • Aceasta este cea de-a cincea certificare anuala consecutiva oferita companiei Vodafone Romania de catre P3 communications, in urma masuratorilor performantei retelei.

Rezultatul?

– Vodafone este mereu alaturi de clientii sai, asigurandu-le cea mai buna experienta pe dispozitivul mobil in cea mai buna retea de date mobile din Romania

– Vodafone iti ofera cea mai buna calitate a datelor mobile pentru ca tu sa te bucuri la maximum de dispozitivul tau.

– De Paste te bucuri mai mult in cea mai buna retea de date mobile din Romania