Cel puțin deocamdată.

E mișto gândit, e mic și portabil și poți să-l ai cu tine când pleci de acasă. Din păcate, depinzi de o rețea wireless. Dacă la hotel nu ai un wifi, nu ai cum să transmiți imagini de pe laptop sau de pe telefon direct pe televizorul din cameră.

Poate fi folosit de pe laptop cu un plugin pentru browser-ul Google Chrome sau de pe telefon cu aplicațiile client youtube și netflix. Dar cam atât. Nu poți să transmiți pe TV un film pe care l-ai făcut astăzi dimineață cu telefonul sau să le arâți prietenilor pozele de la eveniment.

Practic Google a scos o extensie de Google Chrome… hardware. 🙂 Poți afișa pe televizor orice se poate vizualiza în Google Chrome… și cam atât. Netflix-ul nu este încă disponibil în România așa că nu ne ajută cu nimic.

Lumea zice că Apple TV e mai mișto. Da, e mai mișto dar ăla e un computer în sine. Se conectează la itunes, poți vedea filme online și poate prelua imagini de pe laptop sau telefon. Dar nu e chiar așa portabil și este gâdit pentru altceva.

Probabil că în momentul în care vor apărea și alte aplicații care să suporte protocolul Google Chromecast, gadget-ul va fi mai interesant. O integrare cu sistemul de operare ar fi interesantă. Atunci am putea transmite orice se vede pe ecranul laptop-ului/telefonului direct pe un televizor. Sunt sigur că vor apărea soft-uri underground care vor rezolva problema. 🙂 Dar, până atunci, jucăria este absolut inutilă. Singurele filme pe care le putem vizualiza pe TV vor fi clipulețele de pe youtube. Ceea ce nu cred că se încadrează la capitolul relaxare. 🙂

1454964 671170316241291 852535949 n 2

Ideea de bază rămâne însă mișto. O jucărie de dimensiunea unui USB stick cu care poți să faci streaming WiFi direct pe un televizor.

Update: au mai apărut câteva aplicații dar tot cam inutile pentru România.