• Nu da click pe link-urile de afiliere. Automat toate prețurile afișate pentru tine pe respectivul magazin online sunt umflate artificial cu 3% ca să câștige nenorocitul.
 • Pune-ți adblock. Nu merită frate. Și-a făcut blog, nu-l plătește nimeni și singura lui sursă de bani este publicitatea? Nu te interesează! Nu e treaba ta! Să-și găsească altă sursă de venit! Și așa o freacă toată ziua pe net. Dacă nu-i convine să pună mâna să muncească. Să dea la strung. Să pună mâna pe o carte să facă un cornet!
 • Chiar dacă-ți place ce a scris într-o zi sau o poză făcută de el sau sau un filmuleț din dronă, nu-i comenta pozitiv! Nu are sens! O să se bucure prea mult și nu merită asta. Lasă-l să creadă că nu are succes. Lasă-l să se chinuie.
 • Dacă a pus un screenshot de pe telefon în care se vede numele operatorului, fii sigur că a fost plătit pentru asta! Comentează-i în acest sens! Fă-l de râs în public și demască-l în fața prietenilor tăi!
 • Bloggerul nu are voie să facă glume! Îți mănâncă din timpul tău prețios de frecat menta pe net! Înfierează-l pe nenorocit cât mai virulent posibil. Spune-i că ți-a distrus viața și laudă-te cu termenul învățat proaspăt “clickbait”!
 • Dacă cumva nu a scris părerea lui despre Roșia Montana, gazele de șist de la Vaslui sau despre fusta doamnei Iohannis, este clar că este plătit politic. Atrage-i atenția la modul cel mai serios că nu se poate că de asta se duce țara asta de râpă că un influencer de talia lui este plătit să tacă!
 • Dacă cumva scrie un articol în care blamează ceva sau pe cineva, ia-l la rost! Spune-i că e clar că a scris articolul ăla pentru trafic. Putea să dea la modul profesionist un mail organizatorilor care i-au furat imaginile dintr-un film și le-au folosit în spectacolul Vunk. Ce dacă nu-i răspundea nimeni. Așa ceva nu se face! Nu e profi!
 • Dacă blochează accesul la site-ul lui celor care au adblock instalat, aruncă-i în față faptul că-ți blochează accesul la libera informare. Nu se poate așa ceva! Cum să nu ai acces gratis pe site-ul lui?
 • Se plânge că întreținerea unui blog e scumpă? Îl costa hosting-ul? Are nevoie de un aparat foto bun? Îi trebuie tabletă? I s-a stricat laptopul și se plânge? Spune-i să-și găsească de lucru! Spune-i că a frecat-o suficient și trebuie să facă și el ceva în viață.
 • A scris un articol mișto, care ți-a plăcut și constați la sfârșit că era advertorial? Condamnă-l public? Bag-o pe aia cu “unde e P-ul din titlu?”! Spune-i că niciodată nu ți-ai pierdut timpul atât de inutil. Că viața ta este mult mai scurtă acum și că te simți înșelat și ai fost atras mișelește în capcană!
 • Dacă ți-a plăcut ceva pe blogul lui, nu-i da share! Nu-i face tu trafic pe banii, wall-ul, timpul și laptopul tău! Prietenii tăi să descopere singuri. E treaba blogger-ului să se promoveze! Nu e treaba ta! Desigur, avem o excepție în cazul în care pentru a participa la o tombolă trebuie să dai share. Atunci trebuie să-ți încalci principiile!
 • Are un typo? Pune-l la zid! Explică-i în detaliu că nici măcar nu știe limba română și-și permite să scrie public! Să se ducă la școală și după aia să-și deschidă blog!
 • Și cel mai important, nu uita să-i spui din când în când că e pișcotar. S-a dus la un eveniment de unde poate să vină cu informații utile pentru cititori? E o masă cu gustări acolo? E pișcotar!

11828699 1029468110411508 5333103939473493354 n