Da, m-am simțit absolut bestial. Nu a mai fost atâta lume în piață de la prima ordonanță 13. Cea mai mișto înghesuială ever!

Partea nasoală este că mi-am luat în față un nor de gaze lacrimogene de la jandarmi. Un nor adresat unei zone unde mă aflam eu și alți protestatari de vârsta mea, mai în vârstă, mai tineri și chiar și copii. Toată lumea stătea liniștită fără niciun act de agresiune (eram acolo făceam poze) și brusc ne-au împrăștiat cu un nor de gaze. Și eu sunt din ăla care nu stă în zone cu potențial de scandal. Am mare grijă să ocolesc recalcitranții ca să nu fiu la mijloc.

Uitându-mă ulterior pe poze am constatat că cei din rândul doi (cei din spatele jandarmilor de la SMURD) știau ce urmează pentru că s-au pregătit cu câteva secunde înainte cu măști  pe față. Se vede și pe poze. Nu a fost nicio provocare din partea protestatarilor. Pur și simplu au dat cu gaze lacrimogene ca să ne mai împrăștie un pic. Au dat cu gaze lacrimogene în niște oameni care nu făceau absolut nimic agresiv. Stăteau cu maînile în sân și scandau. Atât. Până astăzi am fost convins că treaba cu jandarmii e undeva la mijloc. Ca au și ei niște atribuții… Dar nu, ce au făcut în seara asta acolo în colțul în care mă aflam a fost un atac fără nicio provocare.  Vorbesc de incidentul de la 20:30. Îmi pare rău dar voi privi jandarmeria cu totul alți ochi de astăzi. Îmi pare rău…

La sfârșit veți găsi și niște poze din timpul atacului cu gaze…

Și atacul cu gaze