De data asta mai puțin pe partea de voluntariat și mai mult pe partea de promovare a proiectului.

Despre proiect

Patru case (duplex) construite într-o săptămână. Construite pe bază de voluntariat și donații. Un sistem care funcționează în mai multe locuri din țară, de mai mulți ani și care vine în întâmpinarea familiilor care au nevoie de un astfel de ajutor.

VEKA a donat ferestrele pentru toate cele 8 case, totalizând 40 de ferestre din profiluri durabile, încadrate în clasa A de calitate, iar eu am fost invitatul lor în acest proiect. Am însoțit ferestrele lor de la fabrică, unde am văzut cum se construiesc, până pe șantier la Cumpăna unde am văzut cum se montează.

De ce VEKA?

Am întrebat eu timid, fiind un mic novice în domeniul ferestrelor…

Răspunsul lor a fost următorul:

VEKA este o companie germană, prezentă pe piața din România din anul 2000, care produce exclusiv sisteme de profiluri PVC de clasa A, pentru uși și ferestre. Toate profilurile, cele standard și cele cu design specific, au o durabilitate a tâmplăriei estimată la 50 de ani.
Ferestrele și ușile din profile VEKA au ca principală caracteristică rezistența, datorată în primul rând grosimii peretelui exterior (3mm)*. Costrucția este mai robustă, iar materialul conține cu 10% mai mult PVC, ceea ce asigură o mai bună rezistență a ferestrei la schimbările de temperatură, factorii externi, precum și la solicitările construcției.

Rezulatul?

Am documentat toată excursia și am montat astăzi dimineață acest clip:

Mai multe detalii despre VEKA?

Fiecare caracteristică a ferestrelor din profile VEKA este explicată pe larg aici (video):