Refuz să cred că cineva gândește așa după ce am văzut la ce duce lehamitea de a participa la vot. Sunt consternat că suntem în stare să repetăm aceeași greșeală din 2016. Mi se pare absurd să dai cu piciorul în singura unealtă pe care o ai la dispoziție din punct de veder democratic. Să vedeți voi cum o să iasă pesedeul în față să dea cu bățul prin gard cu „vedeți? ați avut la dispoziție trei zile să votați în diasporă! Noi v-am creat condiții și voi nu ați venit la vot… deci nu mai dați vina pe noi!”.


Vă rog eu frumos, ieșiți la vot. Ieșiți la vot ca să nu mai trecem prin ce am trecut. Ieșiți la vot ca să sancționați și să le arătați că puterea se câștigă greu. Ieșiți la vot pentru voi și copiii voștri. Ieșiți și votați cu cineva, oricine. Arătați-le că existați și aveți o armă de temut, o ștampilă cu care puteți decide cine stă și cine pleacă. Arătați-le politicienilor că ascensiunea lor depinde de noi.


Mașinăria de vot a PSD va funcționa din nou ca unsă cu sticle de ulei și găleți de făină. Hai să le arătăm că noi putem vota din convingere fără astfel de șiretlicuri. Să le arătăm că nu avem nevoie să ne împingă de la spate cineva ca pe vite la staul. Să le arătăm că nu sunt singuri pe lumea asta și nu se pot baza pe absenteism pentru tot restul vieții lor. Puterea se câștigă și se păstrează greu și depinde de oamenii ăia mici și mărunți care-și pun speranțele în alegerea lor. Nu, noi nu depindem de ei. Ei depind de noi și trebuie să le arătăm că modelul mizer prin care și-au câștigat voturile până acum nu mai funcționează.


Ieșiți la vot!