În seria „oare chiar se stinge lumina-n frigider?” am primit cadou zilele trecute o super jucărie.

Este robotul gardian.

Este omulețul pe care poți să-l trimiți să vadă dacă fierul de călcat mai e-n priză sau dacă ai uitat cumva geamul deschis pentru norii aceia negri de afară. Este robotul care te eliberează de stres când ai plecat de acasă dar nu-ți e clar dacă te-ai ocupat de tot.

Este roboțelul de pe Marte pe care-l conduce NASA de pe pământ. Sunt sigur că așa se simt piloții lor. Vezi imaginea din perspectiva roboțelului.

Este din seria tatăl meu este un robot. Cel puțin așa arată reclama lor. Mama și copii în jurul robotului pe care-l mișcă tati de la distanță și prin care vorbește cu ei.

Este robotul care urmărește roboți.

Este un server de web cu imagini live.

Este al meu! 🙂

Este dotat cu trei roți extrem de inteligente ce permit deplasarea în orice direcție (pe orizontală 🙂 ). Se pot folosi chiar tastele predefinite din jocul de acțiune Counter Strike pentru controlul personajului. Sentimentul este identic, doar că aici parcă ești un personaj mic în lumea reală și vezi totul din punctul de vedere al unui bebeluș care se plimbă în patru lăbuțe prin casă.

Este un web cam care se mișcă în toate direcțiile. Este dotat cu un braț care permite deplasarea imaginii și pe verticală. Adică te poți uita în sus la geamul deschis ca să poți să plângi în liniște pentru parchetul ce se va umfla.

Este o cameră foto cu care poți să faci poze prin casă.

Este controlabil peste internet. Te conectezi la o pagină de web unde ai imagini live și de unde:
– poți să-l muți prin casă
– poți să-i aprinzi lumina din dotare
– poți să-i pui camera într-una din cele trei poziții predefinite
– poți să-l rogi să se deplaseze pe niște trasee salvate de tine anterior pentru a-ți da o privire de ansamblu a ce mai e pe acasă.

Este suficient de inteligent să se ducă singur la încărcat în stația lui de lângă priză.

Este controlabil de pe IPhone. Am fost alaltăieri în parc și m-am uitat de pe Iphone peste Internet la Irobot Roomba care făcea curățenie prin casă de nebun. Dacă nu vă amintiți ce e Roomba găsiți articolul anterior aici.

Prietenii mă roagă să le dau parola… Nu v-o dau! Nu vreau să mă trezesc dimineața cu roboțelul care mă bate cu camera lui de luat vederi peste umăr :). Vă spun eu! Nu sunt o imagine prea plăcută când mă trezesc din somn :).

Mai multe detalii aici. (de cumpărat în Romania)
Sunt 22 de „este” în acest articol (including this one) 🙂

Mulțumesc și pe această cale… 🙂

Răzvan