Dacă tot a ținut faza cu AC/DC în România de ce nu? 🙂

Aseară m-am jucat cu un simulator de chitară. Sună ciudat nu? Și nu, nu pe computer. Este o jucărie formată dintr-o bucată de grif cu niște butonașe. Dacă le apeși este ca și cum ai selecta notele. Iar în partea din spate are un emițător/receptor infraroșu care captează mișcările din jur. Astfel o putem folosi ca pe o chitară imaginară. Cred că vă este cunoscută imaginea rockerilor care se aruncă-n genunchi când ascultă pasajul preferat din piesa preferată și dau frenetic din mâini ca și când ar cânta la chitară. Este exact același lucru. Diferența este că scoate sunete ca și o chitară reală.

Ce este cu adevărat mișto la această jucărie este că poate fi folosită și de profani ca mine în materie de cântat la instrumente. Are o listă de melodii predefinite pe care ți le cântă (mai puțin partea de chitară) și treaba ta este doar să dai din mână în ritmul muzicii. Am cântat aseară Smoke on the Water de mi-a ieșit pe nas :). Și ce e și mai drăguț este că nu e chiar simplu. Trebuie chiar să urmărești ritmul melodiei și să dai din mână exact când trebuie.

Este incredibil sentimentul. Ai impresia că interpretezi cu adevărat și că Jimmy Hendrix ți-a fost tată.

Încerc acum să-mi imaginez cum arătam eu aseară cu jucăria în mână și cu căștile pe urechi :). Pentru că este suficient de bine gândită și pentru cei care au copii mici sau vecini supărați pe viață. Un videoclip exemplificativ mai jos:

Încep să-mi schimb impresia greșită pe care o aveam despre jocurile gen Guitar Hero de pe console. S-ar putea să fie chiar distractive. Am un coleg care mi-a spus că și-a pierdut o noapte “cântând” la chitară. Este o adevărată industrie în jurul acestui joc.
Mai multe detalii aici. Direct de la Tomy.
De cumpărat din România aici.

Am cântat cu Deep Purple!

Răzvan