Pornind de la jingle-ul „Morning Glory! Morning Glory! Ce urât miros schiorii”, în excursia din Austria am făcut o analiză aprofundată a acestei probleme.

Era totuși ciudat pentru că totuși e un sport care implică oarece efort în a te opune unei coborâri de tip bolovan. Nu ar trebui să fie, din punct de vedere olfactiv, mai rău decât la alte sporturi și cu toate astea mirosul este diferit.

Și într-o zi am realizat care este diferența: schiorii iau masa de prânz! În mijlocul aventurii, la mijlocul sau baza pârtiei, la ora prânzului, schiorii înfulecă înfometați la cantină. Cantină aflată pe undeva pe platou. Cantină care pe lângă mirosul ușor de vestiar generat de hainele aruncate pe scaune și clăparii ușor desfăcuți, mai conține și mirosuri de prăjeli, fierturi și alte miresme amestecate ca niște vitamine într-un blender. Mai adăugați la treaba asta niște damf de rom/bere/jagermeister și mirosul de schior se conturează perfect.

Pe scurt schiorii miros a efort de câteva ore combinat cu miros de cantină bine garnisită la care se adaugă damful specific de bere/rom/jagermeister. De aici acest miros specific după o zi de deranjat zăpada pe niște munți și de aici și jingle-ul de la Rock FM.

Sper că după ce am lămurit și această problemă să avem o săptămână mișto!

UPDATE

Versiunea audio interpretată de maestrul emerit Exarhu în direct la Morning Glory.Ce mai cauta lumea pe google (lista generata automat):
  • morning gkory miroase schiorii