Cumpără și tu un jurnalist!

8 - uite că lumea apreciază acest articol. Zi-mi și tu dacă ți-a plăcut.

Da, avem jurnaliști cumpărați pe lumea asta. Avem jurnaliști plătiți de ăilalți ca să influențeze masele în favoarea lor. Avem tot felul de intacți și realiști care au desființat jurnalismul ca meserie și au dus manipularea la un nivel ridicol pe placul publicului țintă. Foști jurnaliști vânduți pe bani grei. Vânduți practic tot pe banii noștri. Da, tot noi îi plătim doar că printr-un mecanism mai complicat: impozit -> licitație trucată -> caiet de sarcini cu dedicație -> studiu de fezabilitate printat de pe net -> încasat bani -> transferat o parte din bani la trust.

Eu zic să simplificăm acest mecanism. Zic să ne cumpărăm și noi jurnaliștii noștri. Să îi avem și noi pe ai noștri. Să ne facem acest trust virtual în care jurnaliștii să fie vânduți nouă. Să fie alături de noi și să practice jurnalism curat în adevăratul sens al cuvântului.

Aș porni o campanie: cumpără și tu un jurnalist. Aș lua un proiect promițător și l-aș finanța din banii noștri.

Ei au „jurnaliștii” lor cumpărați. Haideți să-i cumpărăm și noi pe ai noștri! Să luptăm de pe poziții egale. Să ne asigurăm că distribuim informație curată.

Gândiți-vă ce luptă inegală. Ce luptă fără sens este între un trust media finanțat politic din bani publici ușor furați și alte site-uri finanțate din publicitate ieftină ascunsă de adblock. Da, jurnaliștii care au mai rămas pe poziții nu au altă sursă de finanțare. Haideți să-i cumpărăm noi. Cumpără și tu un jurnalist! Sunt sigur că putem găsi un mecanism prin care să finanțăm un trust media pe baza unei contribuții lunare a celor care nu mai suportă mizeria celor veniți la putere.

Îmi doresc ca toți jurnaliștii să fie cumpărați… mai ales de noi ăștia care mai credem că se mai poate face ceva în România chiar dacă a fost acaparată temporar de un grup infracțional organizat (prost).

Idei? Idei de trust media finanțat din banii noștri? Idei de mecanisme de finanțare prin contribuții lunare?

Fii la curent cu ultimele articole! Descarcă aplicația RazvanBB!
 • Google Play
 • App Store

6 comentarii

 1. Cred ca se intampla deja lucrul asta, atunci cand donezi bani la Rise project sau Casa jurnalistului, nu?

  • Da, doar ca e nevoie de un proiect de talia Intactului. Altfel lupta este inegala. Lupta este practic inexistenta. Ne agitam doar noi in curtea noastra si atat.

  • Da, doar ca noi suntem fragmentati… si cam imposibil sa lupti cu asa ceva. Si mai este o problema, cum ajungi la oameni ? Pe TV nu pot intra, pe internet nu sunt, imi e teama ca trebuie sa te intorci la print ca sa sa ajungi cu adevarat la cei prinsi in fata TV-ului

 2. „Idei de mecanisme de finanțare prin contribuții lunare?”

  Exista, functional si testat. Se cheama http://www.fondulpentrudemocratie.ro, au finantat partial pana acum proiecte jurnalistice, precum safielumina.ro

 3. Abonament la publicații/site-uri/whatever de știri independente

 4. N-ai să vezi: știrile vin gratis de pe Facebook. Cei care le scriu, cunoscuți și sub numele de „jurnaliști”, o tagmă pe cale de dispariție, se trezesc dimineața, la micul dejun servesc niște speranțe, la prânz niște iluzii și seara nu se hrănesc ca să nu zică cineva că-s grași. Mașinile nu merg cu benzină sau motorină, dacă nu știați au descoperit secretul alimentării cu nimic dar nu-l împărtășesc decât cu cei din breasla lor, iar aparatura foto-video, laptopurile și internetul le-au primit de la Soros.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

Politica de confidențialitate. În cazul în care vei bifa opțiunile de mai jos poți oricând să te dezabonezi prin butonul "dezabonare" din fiecare mesaj sau scriindu-ne la contact@razvanbb.ro.