Da, avem jurnaliști cumpărați pe lumea asta. Avem jurnaliști plătiți de ăilalți ca să influențeze masele în favoarea lor. Avem tot felul de intacți și realiști care au desființat jurnalismul ca meserie și au dus manipularea la un nivel ridicol pe placul publicului țintă. Foști jurnaliști vânduți pe bani grei. Vânduți practic tot pe banii noștri. Da, tot noi îi plătim doar că printr-un mecanism mai complicat: impozit -> licitație trucată -> caiet de sarcini cu dedicație -> studiu de fezabilitate printat de pe net -> încasat bani -> transferat o parte din bani la trust.

Eu zic să simplificăm acest mecanism. Zic să ne cumpărăm și noi jurnaliștii noștri. Să îi avem și noi pe ai noștri. Să ne facem acest trust virtual în care jurnaliștii să fie vânduți nouă. Să fie alături de noi și să practice jurnalism curat în adevăratul sens al cuvântului.

Aș porni o campanie: cumpără și tu un jurnalist. Aș lua un proiect promițător și l-aș finanța din banii noștri.

Ei au „jurnaliștii” lor cumpărați. Haideți să-i cumpărăm și noi pe ai noștri! Să luptăm de pe poziții egale. Să ne asigurăm că distribuim informație curată.

Gândiți-vă ce luptă inegală. Ce luptă fără sens este între un trust media finanțat politic din bani publici ușor furați și alte site-uri finanțate din publicitate ieftină ascunsă de adblock. Da, jurnaliștii care au mai rămas pe poziții nu au altă sursă de finanțare. Haideți să-i cumpărăm noi. Cumpără și tu un jurnalist! Sunt sigur că putem găsi un mecanism prin care să finanțăm un trust media pe baza unei contribuții lunare a celor care nu mai suportă mizeria celor veniți la putere.

Îmi doresc ca toți jurnaliștii să fie cumpărați… mai ales de noi ăștia care mai credem că se mai poate face ceva în România chiar dacă a fost acaparată temporar de un grup infracțional organizat (prost).

Idei? Idei de trust media finanțat din banii noștri? Idei de mecanisme de finanțare prin contribuții lunare?Ce mai cauta lumea pe google (lista generata automat):
  • cum putem contacta prin telefon un jurnalist roman