Cum o fi ca tu să poți să bați pe cineva dar dacă ăla reacționează tu să-l  poți aresta?

Cum o fi ca tu să fii îmbrăcat în armură de sus până jos și să dai cu bâta într-un băiat protejat de un tricou subțire de bumbac și cu mânile ridicate?

Cum o fi să ai o butelie de gaz în mână și să fugărești oamenii ca pe niște oi care nu vor să intre într-un țarc?

Cum o fi să arunci cu grenade în mijlocul unei mulțimi fără niciun fel de protecție în timp ce tu porți cască și mască?

Cum o fi să ai puterea să oprești taxiuri și să bați turiști?

Cum o fi să ai puterea să-l bați pe ăla care te plătește din taxa de protecție, pardon, impozitul colectat de stat din munca depusă?

Cum o fi să râzi în nasul unor oameni doar pentru că fizic tu ești mai pregătit, mai protejat și mai înarmat?

Cum o fi să știi că poți schilodi oameni și tu să nu pățești nimic?

Cum o fi să fii jandarm?

Cum o fi să fii politician și să ai niște oameni pe care să-i poți pune să bată sub amenințarea pierderii locului de muncă?

Eu personal după ce mi-am luat niște gaz lacrimogen în ochi, după ce am reușit să-mi dau seama că nu mor, aveam un singur gând: să mă duc la băiatul ăla, să-i iau butelia, sa i-o bag în nas și să apăs pe declanșator să vadă și el cum e. Asta ca să înțelegem și de ce multă lume reacționează cu violență la violență. Este frustrare. Este neputință. Îi vedeam cum stau ei acolo, îmbrăcați cu platoșe, înarmați cu gaze, cu căștile pe cap și cum ne priveau ca pe o turmă de animale domestice neascultătoare.

Eram într-o zonă în care nu se întâmpla nimic. Dar absolut nimic. Brusc a venit un băiat cu butelia și ne-a stropit un pic să ne mai răcorească și să ne mai împrăștiem că poate eram prea înghesuiți… așa ca oile.

Mâna cu infama butelie

Un domn care era foarte aproape de mânuitorul de butelii

O fată care era câteva rânduri mai în spate și căreia i-a dat sângele pe nas de la butelia distribuitorului de gazeCe mai cauta lumea pe google (lista generata automat):
  • Cum sa bați un băiat