• vrem să călătorim cât mai mult
  • vrem să avem o carieră fulminantă ca să avem niște venituri decente
  • vrem să ne distrăm cât mai mult
  • vrem să vedem lumea și să cunaoștem oameni
  • vrem să avem o viață liniștită și stabilă

Oportunitățile generației noastre sunt puțin diferite. Avem posibilitatea să facem cele de mai sus. Societatea ne pune la dispoziție niște instrumente care ne ajută în acest sens. Tehnologia a evoluat și acum ne organizăm altfel timpul. Viața nu mai seamănă cu cea a părinților noștri. Ei nu aveau oportunitățile noastre. Viața era compusă dintr-un serviciu și două concedii pe an. Nu aveau noțiunea de city break, localurile erau destul de puține și triste și viața la bloc era mai puțin palpitantă.

Generația noastră încearcă să amâne cât mai mult partea a doua a vieții. Partea aia frumoasă în care ajuți societatea să evolueze. Partea în care te gândești la urmașii tăi. Partea în care vei crește copii.

O singură chestiune ne scapă în tot iureșul ăsta. Avem în cap tot felul de mituri cum că nu sunt probleme cu conceperea copiilor la vârste de peste 30 de ani. Că până la 40 de ani suntem fertili și viața va fi simplă.

Am aflat astăzi niște chestiuni pe care nu le știam. Cică vârsta noastră nu are legătură cu perioada de fertilitate. Putem avea surprize destul de nasoale la peste 30 de ani. Din fericire, eu am scăpat de astfel de probleme… am doi copii “generați” după vârsta de 30 de ani. Dar cică, statistic vorbind, una din zece femei au o perioadă de fertilitate foarte scurtă și nu află asta decât când este prea târziu. Nici bărbații nu stau mai bine.

Acum se pare că vârsta de fertilitate maximă este undeva la 25 de ani. Din păcate, standardul de viață actual nu ne mai permite să facem copii la această vârstă. Sau nu tuturor.

Din fericire, există niște teste pe care le poți face din timp. Poți să-ți afli adevărata vârstă din punct de vedere fertilitate din timp. E valabil și pentru femei și pentru bărbați în egală măsură (nu este o exagerare, procentul este fix 50%-50%). Astfel poți să-ți planifici mai ușor viața și să nu te trezești că ajungi să regreți mai târziu.

Testele sunt destul de simple. La femei un pic de analiză de sânge și la bărbați un pic mai rușinos… analiză de… :).

Puteți să vă faceți testul aici. Sunt cei care mi-au povestit despre acest subiect astăzi și din care v-am înșiruit câteva idei în acest articol. Ei sunt în măsură să vă și îndrume în cazul în care testul v-a dezvăluit ceva mai puțin plăcut.

Au și o campanie pe tema asta: Fertility Friday.