Primesc întrebarea destul de des. Răspunsul? Nu-ți cumpăra computer. Ia-ți un laptop :).

Un computer este mare și oricât de cool ar fi carcasa, ocupă spațiu inutil iar faza cu upgradatul unor componente este de domeniul trecutului. Atunci când o să vreau eu să-mi pun mai multă memorie pe el n-o să mai găsesc modelul respectiv :). Și oricum computerele din ziua de azi sunt suficient de performante să susțină sistemele de operare gigant.

În funcție de destinația acestuia va fi mai scump sau mai ieftin. Dacă-ți trebuie unul pentru net și documente word caută-ți unul la promoție de la o firmă celebră. Dacă vrei unul pentru multimedia, prelucrare video, foto sau audio sapă mai adânc :). Există laptopuri suficient de performante să susțină și jocurile cele mai consumatoare de resurse.

Un alt avantaj este că brusc poți să iei cu tine jucăria cu care te-ai obișnuit acasă.

Dacă totuși nu aveți nevoie de mobilitate și vreți ceva fix există o alternativă la Viewsonic. Ei sunt celebrii prin monitoarele performante cu tehnologie 3D care le produc. Au scos acum pe piață un monitor care are PC-ul înglobat. Are tot ce-i trebuie unui computer. Astfel eliminați carcasa mare și pătrățoasă de pe birou sau de sub birou. Cutia aia în care tot dați cu piciorul sau pe care puneți sticla de apă și ceașca de cafea :).

Produsul este nou apărut pe piață dar sunt convins că destul de curând va apărea și în România. Are și boxele și webcam-ul gata incorporate. Nu este cel mai performant PC dar este suficient pentru nevoile curente ale unui utilizator mediu.

Mai multe detalii aici.

Și vorba celor de la Kraftwerk: its more fun to compute!

Răzvan