Un pilot de raliuri și un subarist intră într-un Subaru. Ce se poate întâmpla? Să fie un moment de panică? Să fie un sentiment de respingere față de legenda raliurilor care a produs un SUV hibrid ce nu-și găsește locul în inimile colegilor de tur?
Aș putea să opresc povestea aici și să las suspansul să facă ravagii în sufletul celor ce îndrăznesc să citească aceste sloave de duh. Dar nu, nu pot face asta. Entuziasmul și amintirile stânite de acest Subaru Forester au ajuns la un nivel mult peste ce au generat celalte mașini conduse cu măiestrie până acum.
Locul în care această mașină își dorește să-și petreacă viața este pe drumuri pierdute prin munți, prin văi cu viraje amestecate, cu ace de păr și zone ce ar putea să pună la încercare tracțiuni șmechere pline de electronică și voință. Frați și surori, în mașina asta trăiește spiritul Subaru în fiecare por, inclusiv în CD-ROM, în fiecare șurub și piesă ce compune această minune a tehnicii.

Eu personal mi-am retrăit cei 12 ani de mândru posesor de STI prin tot ce a scos la suprafață acest Forester. Prin accesoriile din interior neschimbate sau doar actualizate un pic, prin rigiditatea sistemului de închidere a ușilor, prin modul în care-și așterne greutatea în curbe fără să ai senzația vreo secundă că vrea să părăsească șoseaua direct sau prin rostogoloire, prin modul în care puterea (cam mică față de ce sunt eu obișnuit de la vechiul Subaru) este înfiptă în asfalt prin toate roțile ce-și doresc cu ardoare să se tocească spre bucuria celui de la volan.
Da, și eu și Cristiana (ea e pilotul și eu subaristul în caz că nu ați realizat acest lucru), amândoi am fost foarte aproape să trcem pe lângă hotelul Panoramic din Colibița, să ne facem că nu l-am văzut și să tot mergem prin munți până se termină benzina. Este o mașină de care nu te saturi. E ca un drog, cu cât o conduci mai mult cu atât îți dorești să mergi mai mult.
Și da, avem bafta să o avem două zile datorită programului pus la punct de Master Shaolin Meșter. Bine, acum mă-ntreb dacă nu a făcut-o dinadins treaba asta, alocând mașinile să ne bucure două zile de acest montru cu un spirit de mașină de curse.
Mașină încăpătoare, aparent leneșă în oraș, dar super-fun de condus pe drumurile patriei asfaltate sau nu. 🙂
Consumul a fost de 11,6 litri la 100.000 de metri.
Mai multe detalii găsiți aici în lista comparativă a mașinilor din tur. Sunt și detalii tehnice și informații despre preț cât și detalii despre costul lunar pentru leasing operațional 560 EUR pe lună plus TVA în cazul acestui Subaru Forester, oferit de Autonom – sponsor al acestei emisiuni.
Ziceai ceva de Colibița și hotelul Panoramic
Da, ziceam. Ziceam că e bine și mișto. Camere imense, terase pe măsură, jacuzzi pe blacon și piscină încălzit pe acoperiș. Un loc în care trebuie să ajungeți și să vă faceți de cap. Aici site-ul lor.
Dar să lăsăm pozele să-și spună cuvântul că poate nu mă credeți pe cuvânt:
Și dacă ați deschis mai târziu internetul, maestrul Șo a construit un ghid pe Autocritica cu locurile vizitate în această excursie de descoperire.
Green Partner: Autonom
Alimentat de: MOL România
Tehnologizat de: Server Config
Pornit de: VARTA xEV
Susținut de: Pago
Lasă un răspuns