A doua experiență cu Lexus, aceeași impresie de data trecută. Oamenii ăia de la Lexus care concep mașinile astea iau un om, îl pun în centrul unei hale și încep să construiască mașina în jurul lui.

– E bine volanul aici?

– E bine!

– E bine butonul de start aici?

– E perfect! Ecranul de la volan suficient de protejat de soare?

– Parcă merge un pic mai în spate și un cozoroc mai lung! Așa! Super!

Practic îți construiec un cuib al tău (indiferent cine ești tu) și-ți oferă senzația de relaxare ca la tine acasă în fotoliul tău favorit, urmărind filmul ce se desfășoară în fața ochilor.

În plus nu am simțit că e SUV. Comportamentul pe șosea este excelent, fără efect de balenuță sau elefănțel care își dorește cu ardoare să ia o curbă fără să se încline într-un mod inconfortabil.

Consumul? Cum stăm cu consumul?

Destul de bine având în vedere că vorbim de un SUV și de faptul că are 370 de cai. Am obținut 9.4 litri la suta de kilometri galopați. Și știe să depășească pe porțiuni cât mai scurte și te simți în deplină siguranță în orice zonă de viteză te-ai afla. Ajungi repede înapoi pe banda ta fără emoții, fără spectacol și cu zâmbetul pe buze.

Deci? Încântat?

Excelentă experiența, excelentă mașina, cumva Lexus reușește să urce din ce în ce mai mult în ochii mei dincolo de o mașină de figuri. Da, e scumpă, dar e o mașină care te ia în brațe, care te plimbă cât vrei tu, cum vrei tu și cât te ține energia fără să te obosească inutil suplimentar.

Singura bubuță este cu sistemul de deschidere ușă în momentul în care sunt pe poziția locked. Este destul de neintuitiv și în caz că te grăbești să ieși rapid din mașină s-ar putea să ai mici probleme de înțelegere cu sistemul de încuietori.

Dar, în rest, o mașină de care-mi pare rău că mă despart. Dacă s-ar putea, mi-aș dori să oprim turul aici ca să rămân cu gustul ăla bun de la mâncarea favorită la final de prânz.

Mai multe detalii?

Mai multe detalii găsiți aici în lista comparativă a mașinilor din tur. Sunt și detalii tehnice și informații despre preț cât și detalii despre costul lunar pentru leasing operațional (1341 EUR pe lună plus TVA în cazul acestui Lexus) oferit de Autonom – sponsor al acestei emisiuni.

Unde sunteți acum?

Suntem la Alma Health & Spa Retreat la Brăila unde colegii mei de tur se vor desfăta cu SPA, piscină și retreat. 🙂

See you in #CarsAndRoads by Michelin.

Green Partner: Autonom

Alimentat de: MOL România
Tehnologizat de: Server Config
Pornit de: VARTA xEV
Susținut de: Pago