Am început bine. Am început cu acest elefănțel pe post de mașină de orice. Un SUV care în prima zi m-a făcut să-mi pierd speranța în utilitatea noțiunii de SUV. Am dus copiii la școală, m-am înghesuit pe străduțe mici cu mașini parcate în orice unghi mai puțin paralel cu bordura, străduțe ce mi-au dat un pic de umezeală pe fruntea încrețită de la faptul că nu cunoșteam mașina și o luasem pe semnătură și pe bază de jurământ solemn că nu o voi zgâria.

După care am început să am surprize. Prima surpriză a fost legată de consum. La stilul meu de condus, încărcată acasă la priză (da, e PHEV – adică poți să mergi și electric cu ea), am reușit un consum de 0,6l la 100.000 de metri. Nu am făcut un calcul per total cu cât mă costă curentul și dacă într-adevăr economia de carburant este senzațională, dar doar faptul că transform mai puțin lichid inflamabil în niște gaze necompatibile cu un aer curat dorit de plămânii noștri mă ajută să fiu mai relaxat.

Aparent poți să mergi cam 50 de km doar pe baterie. Ceea ce ar putea să-ți satisfacă pofta de electric în oraș și nevoia de mașină cu carburant pentru drumuri lungi prin România. Bine, asta dacă ești disciplinat, ai o stație de încărcare acasă (clasică la 220 V cum am eu) și stai la curte ca să nu te chinui cu fire atârnate sub formă de frânghie de rufe de la balcon de la etajul 1.

Și? La drum lung?

Bă, la drum lung am început în forță pe autostradă pe ploaie. S-a comportat ca un elefănțel care aleargă repede dar căruia nu-i place să alerge repede pentru că e voluminos și are inerție mare și trebuie să opună din sufletul lui de pachiderm să ia curba fără să se clatine. Am avut în cale un TIR care s-a decis să schimbe banda brusc din motive de mașină oprită aiurea, lucru ce m-a împins destul de brusc pe banda a treia. Nu am simțit siguranța unei berline dar nici nu am fost în vreun pericol. Am avut așa o senzație de elefănțel obligat să facă lucruri sportive care nu-i plac.

În schimb, consumul pe autostradă a fost de 10,3 l la 100 de km. Nu-mi dau seama dacă-i rău sau bine pentru un elefănțel de cursă lungă.

La final, combinația între autostrada soarelui (care se ascunde printre nori în aceste clipe de cumpănă) și drumurile din Dobrogea a dus la un consum de 9,6 litri la un milion de decimetri.

Interiorul? Te-ai simțit ok?

Da, m-am simțit minunat. E comodă, ecranul ăla lung ce ține loc de bord combinat cu infotainment este la îndemână, softul destul de mișto în sensul că mi-a plăcut foarte mult skinul care-ți schimbă fundalul în funcție de vremea de afară și ora la care circuli pe străzile patriei, skin cu o imagine de fundal de vis. Foarte mișto.

Mi-a plăcut maxim că au avut grijă de obsesia mea de a pune la îndemănă un buton fizic care să-ți permită să comuți când ai tu chef, fără să te uiți, folosind doar simțul împământenit al pipăitului, pe modul sport atunci când execuți cu măestrie o depășire și vrei să-ții petreci cât mai puțin timp din viață pe contrasens. Bine, nu e chiar un buton, e o rotiță care la stânga bagă pe eco și la dreapta bagă pe sport activând modul rachetă de elefănțel.

Și? Overall? Ai fost mulțumit?

Finalul a fost pe drumurile din Dobrogea unde am trăit ca într-un un vis. Am mers pe ploaie, pe drumuri desfășurate pe dealuri vopsite în verde de niște producătoare locale de clorofilă, presărate cu sate mici și multe ventilatoare din alea mari suflate de vânt ca să producă energie din aia cu electroni ce aleargă pe fire.

Impresia de final este una de melancolie. Aș mai fi mers și m-aș mai fi dus până dincolo de apus.

Ce variantă ai testat?

Am testat KIA SPORTAGE 1.6 T-GDI PHEV 4×4 GT Line. Bine, recunosc ca sunt sucker atunci când aud de GT. În capul meu este o mașină comodă la interior construită să te plimbe pe drumuri din alea de ți-ai dori să nu se termine niciodată.

Mai multe detalii găsiți aici în lista comparativă a mașinilor din tur. Sunt și detalii tehnice și informații despre preț cât și detalii despre costul lunar pentru leasing operațional (presupun că fără avans) oferit de Autonom – sponsor al acestei emisiuni.

Și videoclip avem? Avem!

De la maestrul Dobrescu!

Așa, ziceai ceva de Razelm Luxury Resort

Aici las pozele să vorbească. Eu sunt un om simplu de la Vaslui care nu a fost lovit de plăcerile luxului și mai ales de plăcerile peștelui. Dar, aparent, colegii mei sunt absolut încântați de bunătățurile preparate din vietățile ce și-au petrecut timpul liber respirând apă.

Anyway, totul arată impecabil aici și pare o opțiune excelentă pentru fanii deltei (site-ul lor aici). Dar să nu mai zic prostii, mai jos poze de la maeștrii fotografi ai turului Ciprian și Para.

See you in #CarsAndRoads by Michelin.

Green Partner: Autonom

Alimentat de: MOL România
Tehnologizat de: Server Config
Pornit de: VARTA xEV
Susținut de: Pago