Pentru prima oară în viață ies la vot să votez un om, nu un partid, nu o listă de necunoscuți și nu neapărat împotriva altora. Ies să-l votez pe Valeriu Nicolae care este un om foarte mișto, cu o activitate fabuloasă în zona de celor defavorizați, cu un CV plin de viață, pornit să facă bine și să lupte cu impostura. Da, nu am mai văzut om așa de pornit să facă bine pe lumea asta.

S-a hotărât să candideze când a văzut că a ieșit Piedone (condamnatul penal) primar. La nervi. Nu a mai suportat mizeria și impostura și a hotărât să facă un pas în față pentru a ajuta și mai multă lume de la un alt nivel.

Sunt extrem de multe de povestit despre el. Scrie și în Dilema Veche (vă recomand să răsfoiți) și are niște articole fabuloase despre viață și societate.

Candidează la București și este la poziția 37 pe buletinul de vot.

Da, știu că mulți știți și ați auzit de el, această postare este pentru prietenii mei care nu folosesc Facebook și nu au avut ocazia să se întâlnească virtual cu informații despre Valeriu Nicolae. Nu a investit deloc bani în publicitate electorală și s-a promovat foarte mult cu ajutorul comunității pe care a strâns-o în jurul lui. Am zis să ajut și eu un pic folosind acest blog.

Aveți un extras mai jos de la about-ul de pe pagina de Facebook:

Valeriu Nicolae este, în prezent, acționarul unic al B.Y.N.D Consultancy, firmă care oferă servicii de comunicare și diplomație pentru instituții financiare, ministere de externe și organizații din Europa, Africa și Asia. Clienții cei mai importanți din acest moment sunt: cel mai mare fond de investiție din Qatar, Qatar Investement Authority, GSMA cel mai mare think-tank de telefonie mobile din lume și Diplo Foundation, una dintre cele mai importante organizații la nivel European care oferă cursuri pentru diplomați.

În ultimele două decenii, Valeriu a voluntariat sau a fost angajat al mai multor organizații care activează în domeniul drepturilor omului.

Activitatea sa în lucrul cu imigranți, refugiați, precum și proiectele desfășurate în unele dintre cele mai dificile ghetouri din Europa, Turcia și Liban i-au adus un număr de premii naționale și internaționale. Munca depusă l-a ajutat să se specializeze în politici și servicii sociale, programe multinaționale și naționale pentru copii, incluziune socială și combatere a sărăciei.

In 2017, a fost Reprezentantul Special al Secretarului General al Consiliului Europei. Din această postură a lucrat îndeaproape cu unii dintre cei mai importanți funcționari din UE și a promovat mai multe proiecte comune UE și Consiliul Europei.

Intre 2015 si 2018, Valeriu a reprezentat Europa în Comitetul Director care supervizează activitatea Înaltului Comisar pentru Drepturile Omului al Organizației Națiunilor Unite.

În 2016, în timpul guvernului tehnocrat, Valeriu a fost consilier de stat pe probleme de incluziune socială și drepturile omului și secretar de stat în Ministerul Muncii.

Intre 2012 si 2015, Valeriu a fost Directorul Regional pentru Advocacy al celui mai mare ONG care lucrează cu refugiați – World Vision, responsabil pentru 14 țări, incluzând Georgia, Azerbaidjan, Armenia, Israel (Gaza și West Bank), Pakistan și Liban. Din această poziție are un rol important în relația cu Uniunea Europeană și Consiliul Europei, A făcut parte din grupul de management care a supervizat Siria și situația refugiaților sirieni și a purtat discuții și negocieri cu reprezentați ai peste 20 de guverne.

În 2009 a fondat Fundația Policy Center for Roma and Minorities, pe care a și condus-o între 2009-2013. De asemenea, a fost co-fondator al Coaliției pentru o Strategie Europeană pentru Romi. În această coaliție sunt prezente cele mai importante organizații care lucrează în domeniul drepturilor omului: Amnesty Internațional, European Network Against Racism și Minority Rights Group.

In perioada 2003-2007, Valeriu a jucat un rol important în Bruxelles, fiind inițiatorul planului care a dus la adoptarea unor serii de strategii europene și naționale pe domeniul social, precum și schimbări în regulile de alocare a fondurilor structurale, reguli care au permis o alocare mai eficienta a acestor fonduri pentru cei mai săraci dintre europeni. Pentru activitatea sa a fost premiat pentru cea mai bună campanie de advocacy a anului 2011, premiu decernat de European Public Affairs.

O bună parte a veniturilor sale din ultimii 15 ani a fost folosită pentru a ajuta copiii săraci din Ferentari să rămână în școală. Pentru eforturile depuse in Ferentari, Valeriu a primit în 2018 premiul onorific World’s Children’s Prize Award de la Regina Suediei.

De asemenea, a primit Premiul Parlamentului European pentru Cetățeanul Anului în 2013 și Premiul UNICEF pentru cel mai bun proiect în Sport și Educație în 2012 pentru munca sa cu unii dintre cei mai vulnerabili copii.

A lucrat în mod direct cu cei mai importanți lideri ai societăți civile din Bruxelles și este consultant pentru președintele unuia dintre cele mai importante ONG-uri europene – European Social Platform.

In 2004 si 2005, Valeriu a fost președintele European al European Network Against Racism.

A condus numeroase training-uri pe tema instituțiilor europene pentru organizații guvernamentale, dar și pentru ONG-uri.

A fost trainer pentru cele mai importante organizații interguvernamentale (Comisia Europeană, OSCE, UN, Consiliul Europei), dar și pentru unele dintre cele mai importante bănci și companii multinaționale (UNICREDIT, ENEL).

Valeriu este, de asemenea, unul dintre trainerii pentru Licența Pro a Federației Române de Fotbal și a lucrat îndeaproape cu UEFA.Implicarea sa acoperă și zona de film, fiind alături de Cătălin Mitulescu unul dintre producătorii filmului “Toto și Surorile lui”, unul dintre cele mai vizionate și premiate documentare românești din 2014, film regizat de Alexander Nanău.

Rolul lui Valeriu în reducerea rasismului pe stadioane a fost documentat de FIFA, reportajul produs fiind distribuit în 82 de țări și promovat în timpul Campionatului Mondial de Fotbal din Africa de Sud.

În 2009, campania de promovare a cititului în comunitățile sărace inițiată de Valeriu a primit premiul doi în cadrul unei festivități în New York.

În 2007, Valeriu împreună cu actualul vice-președinte al Uniunii Europene, Frans Timmermans, a inițiat una dintre cele mai eficiente campanii împotriva rasismului.

Intre 1996 și 2003, a lucrat și ca programator în SUA, Canada și Malta. Pana in 1996, Valeriu a fost managerul uneia dintre cele mai importante firme din Craiova.

In ultimii cinci ani, Valeriu a scris un editorial săptămânal pentru Dilema Veche și acum are o rubrică în Libertatea. Articolele lui au apărut în publicații cunoscute din Europa. Valeriu a publicat peste 50 de articole pentru jurnalul italian Internazionale. De-a lungul timpului, Valeriu a publicat trei cărți, două în limba engleză și una în limba italiană.

Are un masterat în Diplomație acordat Summa cum Laudae de Universitatea din Malta.

A prezentat peste o sută de lucrări științifice la conferințe naționale și internaționale.

A fost trainer și moderator pentru o serie de organizații bine cunoscute printre care Aspen Institute, Amnesty International și Open Society Institute.