O compania britanică a inventat un înlocuitor de motocicletă pe 4 roți cu performanțe de Ferrari Enzo. Are doar 7 angajați și au construit o mașină care oferă o cantitate de adrenalină la un nivel echivalent cu cel oferit de o motocicletă de curse.
Găsiți mai jos un link către testul făcut de Jeremy Clarkson în cadrul emisiunii Top Gear: http://www.youtube.com/watch?v=WaWoo82zNUA

Documentarul începe cu o descriere a bărbaților de vârstă mijlocie care vor să simtă libertatea pe o motocicletă ce a fost interzisă în tinerețea lor de către părinți. Realitatea fiind alta: burta și costumul de motor fiind o combinație dizgrațioasă (așa zice el 🙂 ). Alternativa este Ariel Atom, o mașină de 300 cai putere, o greutate de 500 kg și care atinge suta în 2.9 secunde. Șasiul este astfel construit pentru a juca și rolul de caroserie. Mai mult poți vedea în mers componentele mașinii în plină acțiune. De la direcție până la cutia de viteze.

Bineînțeles că au testat-o pe pistă alături de un motor Honda CBR 600. A câștigat detașat datorită stabilității în curbe ce îi permitea să aibă o viteză mai mare. Iar testul lui Stig a dus mașina pe locul 2 chiar sub Ferrari Enzo.

Cred că fața lui Clarkson în momentul în care accelerează pe pistă vă spune tot ce trebuie despre această mașină. Este de nerecunoscut și arată ca în testele de accelerație G la piloții de vânătoare.

Eu personal mi-aș cumpăra. Dar am două probleme: n-am garaj și nu știu unde aș putea să mă dau cu ea. Chiar nu știu astfel de piste în România. Dacă aveți idee dați-mi de știre că mă interesează :).

Și totuși de ce am scris de această minune a tehnicii? A da! Se poate cumpăra mai nou și în România: http://www.smuff.ro/2009/03/04/ariel-atom-fara-usi-fara-parbriz-fara-capota/#more-334

Și mai are o problemă: nu are casetofon :).

just cruising,
Razvan