Întotdeauna am avut această problemă. Înțeleg perfect nevoia de RCA. Cu mașina poți produce niște pagube pe care nu le vei putea plăti vreodată într-o viață normală de om. Este normal și firesc. E un risc ce trebuie acoperit.

Eu personal văd RCA-ul ca un fel de grijă pe care o port față de cei din jurul meu. Alții o văd doar ca pe o obligație inutilă. Eu sunt de partea cu obligativitatea. Vreau să fiu sigur că în cazul în care cineva, din vina lui/ei, îmi produce o pagubă să fie în stare să-mi plătească acea pagubă.

Problema este cum alegem RCA-ul? Sunt convins că celor care nu le pasă aleg varianta cea mai ieftină doar pentru că sunt obligați prin lege și le e frică de amendă. Eu personal aleg după cât de popular e numele asigurătorului și mă orientez câtre un preț mediu. Elimin automat ofertele asigurătorilor despre care am citit că au fost implicați în diverse scandaluri. Vreau să fiu liniștit. Vreau ca cel căruia i-am produs o pagubă să aibă un tratament cât mai bun din partea asigurătorului. Am aceasta grijă a aproapelui. Bine, probabil că sunt de modă veche, dar așa m-au educat părinții.

Chiar dacă nu am mai avut un accident din vina mea de foarte multă vreme, nu mă bazez pe „experiența mea de zeci de ani”. În agitația în care trăim, o secundă de neatenție poate produce un mic dezastru. Și aș vrea ca acel dezastru să fie cumva acoperit și dacă eu personal nu mi-aș permite să-l plătesc.

Așa că întrebarea rămâne: cum îți alegi asigurătorul RCA? Cel mai ieftin? Cel mai scump? Popularitate? Te gândești la ceilalți? Te gândești doar la bugetul tău? E doar o obligație inutilă sau e grija față de cei din jurul tău?Ce mai cauta lumea pe google (lista generata automat):
  • ce asigurator sa aleg
  • ce firme aleg romanii rca