Este un lucru minunat că avem flori pe mijlocul străzii. Este și mai minunat că cineva le udă. Este și mai bine că cineva a montat stropitorile către stradă.

Nu știu dacă ați avut ocazia să vedeți pe Discovery cum se testează cauciucurile și sistemele de siguranță de la mașini în condiții de ploaie. Se iau niște stropitori și se udă pista încontinuu. După care niște băieți și fete antrenate derapează controlat. Ei bine avem așa ceva și în România. Gratis! Putem să ne jucăm cu mașinile noastre direct. Unde? Pe bulevardul Poligrafiei (cel care merge la Piața Presei Libere către Bucureștii Noi). Arteră folosită mai nou de multă lume ca și ieșire din București. Provocarea este și mai mare pentru că șoseaua este la vale. Stropitorile care udă florile sunt montate prost și dau atât de multă apă încât toata apa se scurge-n stradă. Și asta în fiecare an. Și în fiecare an sunt accidente și alte nenorociri din această cauză.

Este o capcană foarte bine pusă la punct. Mai ales că există o porțiune înainte destul de lungă și uscată unde în general se circulă cu viteză. După care vine porțiunea cu pricina. Și se întâmplă următorul scenariu: o Dacie care n-are ABS, frânează brusc la trecerea de pietoni, derapează și se oprește-n bordură. Câteva mașini care au ABS, nu derapează, nu frânează și intră-n Dacia bine proptită în bordură și care are și un cârlig de tractare destinat special modelării radiatoarelor de la mașinile scumpe. Toate astea în apropierea unui pod. Este scenariul perfect.

Oricum este mult mai tare decât pe pistă pentru că porțiunea este și pe o pantă cu o înclinație destul de bună ca să nu poți opri.

Asta este din seria să “Daca-i ud, ud sa fie!” după cum spunea o prietenă de-a mea.

O tehnologie bună care poate să ne influențeze viața la service.

Răzvan