Vara a trecut fără niciun incident. Semaforul intermitent funcționa, traficul era lejer și viața liniștită de la colțul străzii era deranjată doar de zgomotul jeturilor de apă de la spălătoria de pe colț.

Toamna în schimb a venit cu o veste proastă pentru semaforul intermitent pentru virajul la dreapta. Becul s-a defectat ușor și a scăzut în intensitate. Cât era înnorat sau noapte totul decurgea conform standardelor. Dar în momentele cu soare claxoanele urlau și înjurăturile curgeau valuri pentru că toată lumea vedea ce ceilalți nu văd: un semafor intermitent pâlpâind. Cei de la spălătoria de pe colț, afectați de zgomotul claxoanelor, au pus chiar și un panou pe care au scris cu cretă “semafor intermitent la dreapta”.

Iarna a pus punctul pe “i” în schimb. Becul s-a ars de tot. Viața liniștită s-a schimbat total. Atmosfera de sărbători este acompaniată acum de claxoane neîntrerupte și de dragostea pe care și-o aruncă șoferii în trafic. Dragostea celor care știu ei că acolo e verde intermitent chiar dacă semaforul s-a retras într-o lume mai bună și mai pufoasă. Angajații spălătoriei de pe colț au fost dotați cu căști antifonice.