Vârful de gamă de la Vicovation este Vico Marcus 4. Are rezoluția cea mai mare și filmează cel mai bine în orice condiții și este cea mai bună pe timp de noapte.

În acest moment există pe piață încă două modele recente de la Vicovation: Marcus 2 și Marcus 5.

Vico Marcus 5 este o cameră cu două camere. 🙂 Una pentru față și alta mică și discretă care se conectează printr-un cablu foarte lung și se montează pe lunetă. Filmează foarte bine, are un unghi de 140 de grade și are tehnologie WDR. Calitatea video este ușor scăzută față de Vico Marcus 2 și Vico Marcus 4. Au făcut un compromis pentru a înregistra (putere de procesare) și salva simultan două stream-uri video pe același micro SD card. Este o cameră pe care o recomand doar dacă doriți neapărat un sistem de înregistrare dual mai ales că partea din spate (camera) este foarte mică și discretă și lumea n-o mai demontează de fiecare dată. În schimb, camera din față are carcasa mult mai mare pentru a prelua mare parte din componentele camerei din spate. Eu personal folosesc un Vico Marcus 4 pe față și un Vico Marcus 2 pe spate.

Revin la celelalte două camere: Marcus 2 și Marcus 4. Din punct de vedere calitate video la Full HD (1080p), după cum veți constata din filmul comparativ de mai jos, nu există nicio diferență. Amândouă au tehnologie HDR, un unghi al lentilei de 160 de grade și pot fi montate pe un quickmount cu adaptor de filtru CPL pentru eliminarea reflexiilor din parbriz (găsiți aici ce magie poate să facă un filtru CPL 🙂 ). Vico Marcus 4 are în plus rezoluția Xtreme HD (1296p). O rezoluție mai mare permite o decupare a imaginii la editare cu pierdere mai mică din punct de vedere calitate video.

Diferența hardware între Marcus 2 și Marcus 4 este că Marcus 4 are un procesor de imagine mai performant și de aceea imaginea este puțin mai sharp (nu știu să traduc sharp în limba română 🙂 ). Vico Marcus 4 are procesor A7L70 și senzor Ov4689, iar Vico Marcus 2 are procesor A7L55 și senzor OV4689.

That’s why M4 has 1296p, while M2 doesn’t

Toate camerele de la Vicovation din seria Marcus au opțiunea de a filma cât mașina este parcată. Partea bună la această opțiune este că înregistrează doar dacă se mișcă ceva în cadru. Nu trebuie să stăm să derulăm printr-o înregistrare de 10 ore ca să vedem dacă s-a întâmplat ceva. Oricum, pentru a folosi această opțiune aveți nevoie de o priză de brichetă alimentată cu curent și după ce opriți motorul sau să alimentați camera direct la bateria mașinii cu ajutorul unui specialist.

Toate camerele de mai sus suportă microSD card-uri de clasă 10 de până la 64 GB. Pe 32 GB încap 7 ore și un pic de înregistrare. Pe 64 GB încap 14 ore, desigur. 🙂

Încă un mare avantaj al camerelor Vico Marcus 4 este fiabilitatea. Într-un an de zile doar două bucăți s-au întors în garanție. Spre deosebire de DOD-urile care pică pe capete și de care nici nu vreau să mai aud! 🙂

Filmul comparativ între Vico Marcus 4 și Marcus 2

Comparație din punct de vedere accesorii și preț

Cameră Preț Prindere cu autoadeziv 3M Quickmount Filtru CPL Vico
Vico Marcus 2 650 lei 35 lei 45 lei 120 lei
Vico Marcus 4 940 lei 35 lei 45 lei 120 lei
Ofertă Vico Marcus 4 cu Filtru CPL 985 lei inclus inclus inclus
non-Vico

Toate includ încărcător auto și ventuză în pachetul de bază.

Modulul GPS se poate achziționa separat.

Referitor la filtrul CPL, funcționează orice alt filtru CPL standard de 52mm. Nu e nevoie neapărat de cel de la Vicovation. Dar trebuie neapărat Quickmount pentru că pe el se montează.

Brusc Vico Marcus 2 devine o opțiune interesantă. 🙂