După ce am încercat
-un grătar vertical absolut bestial, adus cu greu din Italia, care funcționa ca un prăjitor de pâine cu scurgere și fără pic de fum pentru că nu curgea pic de grăsime sau lichide pe rezistențe dar care s-a stricat.
-un grătar tip plită de la Philips și am constatat că nu fac decât să ard carnea sau legumele aiurea și să generez enorm de mult fum.
-un grătar din ăla de aragaz cu gaură pe mijloc și cu capac și care mă enerva că tot trebuia să ridic capacul.
am revenit la vechea mea iubire din tinerețe: grătarul cu cuvă de apă de la Tefal. Am încercat toate variantele de mai sus pentru că versiunea actuală de la Tefal nu are potențiometru și nu poți regla căldura. Dar până la urmă am cedat și mi-am luat unul de ăsta și este absolut genial. Fum cu mult mai puțin, alimentele nu se usucă pentru că e apa de dedesubt care se evaporă și se curăță foarte ușor pentru că tot ce se scurge se scurge în apă. Alimentele nu se ard așa cum se ard pe plită și are și două poziții pentru grilă… mai sus și mai jos, adică mai departe și respectiv mai aproape de căldură. Vă spun, este genial și există unul singur pe piață pentru că lumea nu prea are încredere în așa ceva. “Doar e plină piața de grătare de tip plită… deci sunt cele mai bune.” 🙂
Eu zic să-ncercați grătarul ăsta cu apă de la Tefal. N-o să vă pară rău. Până și insipidul piept de pui la grătar iese mai bun. 🙂
De unde? Ce putere are? Ce consum are? 🙂
Pe bune? Este pentru a doua oară când primesc întrebarea asta. Chiar nu se vede link-ul? Ne e frică de link-uri? Sau cum?
@razvanbb nu mere linku’
Am da click pe el si am ajuns aici. Aveti ceva adblock sau ce mesaj va da? http://www.altex.ro/gratar-de-masa-tefal-colormania-bg120312-2200w-35-x-20-cm-maro-verde?utm_source=tradeads&utm_medium=cpl&utm_campaign=aff
@razvanbb nici nu mai stiu cum arata internetu’ fara adblock :)) nu da niciun mesaj, incearca sa deschida un tab nou si cam atat.
Chrome cu ADP si Rolist+easylist.
linkul se vede dar nu merge
Dap … link-ul nu functioneaza !
buna seara,
ma intereseaza si pe mine acest model de grill.spuneti-mi,va rog ,unde adaugati dvs apa? ca din imagine se vede ca si cum s-ar scurge direct grasimea carnii pe rezistenta. o seara buna,
Am eu de vreo 2 ani exact acest model si pot spune sincer si fara nicio urma de indoiala ca e departe de a putea fi asociat cu termenul de gratar. Pulpe de pui inferioare (ciocanele) / 45 de minute / sange prezent inca langa os / inutil. Pulpe de pui intregi / eu zic sa nu va riscati. Aripioare pui / 35-45 de minute / carnea prajita dar dupa ce au stat atata timp va imaginati ca sunt de consistenta cartonului. Puple dezosate, piept / , carnea facuta dar, la fel ca la aripioare, dupa minim 30 de minute / consistenta uscata, fada. Mici / ii face dar tot la fel, vor fi uscati la exterior si seci la interior din cauza temperaturii mici si astfel a timpului lung necesar pana la prajire. Am mai incercat legume : ciuperci, se fac, dureaza ceva, dar iasa ok; ardei, da, si pe astia reuseste sa ii faca dupa lupte de muuuulte minute; porumb, niet , crud, uscat, a iesit la fel ca porumbul din cotarca; vinete, astea ies relativ ok.
In concluzie, acest gratar, dupa parerea mea, da o temperatura prea mica pt a putea praji. Nu am incercat carne de porc sau vita pt ca nu avea rost iar carnea de pui am lasat-o de cele mai multe ori la marinat inainte pt fragezire. Nu se curata chiar usor pt ca dupa 45 de minute, tot ce s-a lipit de acel gratar subtire, e bine lipit. Nu scoate fum deloc. Din punctul meu de vedere este mai putin eficient decat o gataie grill care costa de 4x mai putin si nu consuma o caruta de curent.