Zonga – nu știu ce să zic

  Zi-mi tu primul dacă ți-a plăcut acest articol.

Am fost aseară la lansare dar din păcate s-a lansat „nimic”. De ce? Pentru că nu am ce să vă arăt. S-a lansat un private beta la care au acces 500 de oameni including me. S-a lansat un serviciu de streaming de muzică în România. Un site unde poți să asculți online muzică și dacă plătești o taxă lunară, ai acces și offline și și de pe telefonul mobil. Îți poți face playlist-uri cu muzica favorită și găsești ce muzică vrei tu. Bine, tot n-am găsit Octave dar încă mai caut. 🙂

Mișto ideea, chiar dacă nu e nouă. Există astfel de servicii pe plan internațional. Așa cum există varianta românească de youtube pe numele de scenă trilu-lilu, așa am reinventat și GrooveShark în variantă românească. E clar ca ambele proiecte adresează piața online din România. Pe vremuri era un avantaj major să ai un serviciu de streaming de acest gen în țară. Conexiunile internaționale ale providerilor de net erau jalnice și era mult mai bine să ai așa ceva în rețeaua națională. Acum eu personal nu mai văd motivul pentru care ai replica așa ceva pe plan local. Mi se pare că e un proiect care s-a lansat prea târziu. Ideea e mișto, dar trebuia implementată acum câțiva ani.

Lansarea în sine? Foarte mișto. Un buzz ok în blogosferă și o petrecere reușită (cred). Dar din păcate fără subiect. Avem Zongaaaa… dar stați un pic… nu încă. Avem un beta-zonga și mai vedem noi. Adică toată investiția în lansare și publicitate va duce către nimic. Lumea va scrie, lumea va fi entuziasmată, dar produsul nu este public. Este ca și când ai lansa o idee.

PS: Am o idee de produs online, se bagă cineva la o lansare? Acceptăm și sponsori. 🙂

16 comentarii

 1. Cred ca mai am o caseta cu Octave acasa, la Braila. O pun pe mama sa caute. Tu vezi pe la ceva anticariat de un casetofon 🙂

 2. Nu stiu cum asculta altii muzica, dar eu am pe youtube dat subscribe la canalele oficiale ale unor case de discuri, ascult VibeFM sau DI.FM si cand am musai nevoie de un album, iTunes sau Defected Store.

  As fi curios sa testez si sa vad ce si cum gasesti. Eu as vedea Zonga ca locul unde gasesti tot ce inseamna muzica romaneasca. De la romante pe care le ascultau bunicii mei la tot mai sus a lui Guess Who. 🙂

 3. @Ovidiu – Se referea la Octave românesc, adică trupa lui Octav Teodorescu, şi ce ai dat tu acolo e un cu totul alt Octave.

 4. Probabil s-au gândit aşa: întâi le legăm mâinile la spate şi îi excităm puternic. Când vor urla de dorinţă, poate le dăm acces şi lor. Dacă sunt cuminţi.

 5. zonga donga, zonga donga, suna-n asftintit tolonga…

  Macar ai mancat piscoturi?

 6. Din cate vad zonga e tot a trilulilu.ro , gresec ?

 7. In urmatoarele luni se lanseaza Rdio in toata europa,mog e acum gratis
  Rdio cu siguranta va fii cel mai bun si sunt gata sa platesc cand apare in romania
  Zonga,e bun dar nu are prea multe cantece

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

Pentru a posta un comentariu, trebuie să te autentifici.