Voluntar pentru o zi pe Ambulanță

  Zi-mi tu primul dacă ți-a plăcut acest articol.

Am mers offroad (da, cu ambulanța), ne-am strecurat prin traficul infernal din București și am văzut cu ce se confruntă personalul de pe ambulanță. Leșin pe stradă, sarcină extrauterină, accidente de mașină și chiar… moarte (nu, filmul nu include asta).

Filmul este produs în cadrul parteneriatului Trafictube cu Serviciul de Ambulanta Bucuresti-Ilfov.

O constatare personală: este de necrezut cât de mult minte lumea în legătură cu starea lor de sănătate. Medicii și asitenții de pe ambulanță duc o muncă enormă de lămurire cu pacientul pentru a afla adevărul.

PS Mă gândesc să organizez treaba asta cu niște bloggeri. O vizită la sediul SABIF și câteva zile de voluntariat pentru cine-și dorește să înfrunte realitatea pentru câteva ore. Este o lume incredbilă de care cu greu te mai desprinzi.

9 comentarii

  1. I’m in 100%! Desi nu-mi dau seama ce-ar putea populariza bloggerii (sau ce-ar putea imbunatati la imaginea ambulantei). Nu mi-e clar care ar fi obiectivul de comunicare.

  2. Sa stii ca e o idee buna asta de a vedea „inside job” in cadrul Ambulantei si (de ce nu) SMURD. Multi vor percepe atunci altfel si serviciile de urgenta si munca oamenilor… si cand ma refer altfel ma refer la mai mult respect si implicare, nu doar indiferenta de „aia e, ai rabdare, ca doar nu pot sa ma inghesui in fata” pe care o practica multi in trafic…

  3. Heh. Mă bucur cînd lumea descoperă că viaţa pe ambulanţă nu-i simplă. Pe vremuri, cînd eram tînăr şi scriam la gazetă pe sănătate, am ascultat la poveşti de pe ambulanţă, de nu-ţi venea să le crezi. Pînă nu afli cum e, nu-nţelegi de ce tre’ să-i laşi să treacă atunci cînd eşti în trafic.

  4. Constatarea ta personala mi-a adus aminte de People are idiots! si Everybody lies!

  5. Cred ca orice contributie la cunoastere, nemijlocita in cazul dumneavoastra, dar si prin relatare este binevenita. In fapt stim mai mult decat putin, despre multe probleme vitale, la propiu si figurat.
    Este absolut necesar sa mentionati minciuna generalizata, care cred ca face parte din ,,patrimoniul,, national.
    Respect ptr. efort si comunicare.

  6. poate extinzi proiectul si cu Spitalul de Urgenta de la Floreasca.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

Pentru a posta un comentariu, trebuie să te autentifici.