(video) Cum naiba sunt selectați șoferii pentru transportul în comun?

  Zi-mi tu primul dacă ți-a plăcut acest articol.

Pentru că astăzi s-a întâmplat tragedia cu accidentul cu autocarul plin de copii, mi-am amintit de o filmare dintr-un microbuz în care eram pasager și a cărui șofer a trecut calea ferată ignorând toate semnalele vizuale și sonore. Bariera ne-a ratat milimetric. Eram 10 pasageri în mașină.

Deci? Cum se face selecția? Cum alegi omul care are pe mână viața a zeci de oameni? Cum te asiguri că nu e nebun și știe să anticipeze o curbă și frânează din timp? (mă refer la tragedia din link). Cum îi convingi că semnalele alea luminoase trebuie respectate? Cum ne asigurăm că nu omoară oameni și copii?

3 comentarii

 1. Si dacă expertiza tehnica va dovedi ca a fost o defecțiune tehnica și nu vina șoferului? Daca frânele erau defecte și șoferul era depășit de situație? Ai sa revii măcar cu un update la aceasta postare?
  Pentru ca: „http://razvanbb.ro/2015/12/are-blogger-ul-vreo-responsabilitate.html” sper ca nu se referă doar la produse fizice si comerț.
  Pentru ca „nebunul” avea doi copii acasă!
  PS. Articol tau este preluat de Cetin si Zoso care îl găsesc vinovat de accident pe șofer. Dar de la ei nu am nici o pretenție, nu am văzut sa recunoască când greșesc.

  • Uite ca intre timp nu s-a dovedit ca ar fi fost vorba de vreo defectiune.
   Eu am o nedumerire: soferul nu era singur, avea si pe cel de schimb langa el, plus profesorul care de obicei sta tot in partea din fata a autocarului. Chiar niciunul din ei nu a avut minim de instinct de conservare (trecand peste faptul ca, la 30 de copii in responsabilitate, ar trebui sa fii cu ochii cat cepele) dar chiar niciunul nu i-a zis soferului Frana ba, ca mergi prea repede?? Frana ba, ca ai copii in spate?

 2. Nu ati mers cu un sofer ci cu un meserias.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

Pentru a posta un comentariu, trebuie să te autentifici.