Am văzut filmul Inferno prin ochii unui fan Dan Brown

6 - uite că lumea apreciază acest articol. Zi-mi și tu dacă ți-a plăcut.

Adică prin ochii mei. 🙂

Pe scurt: este cel mai reușit din toată seria de trei filme făcute după cărțile scrise de Dan Brown. Merită să vă duceți să-l vedeți. Merită să vă duceți să-l vedeți și dacă nu sunteți fani Dan Brown. Este în sfârșit un film de acțiune bine pus la punct.

Spre deosebire de celelalte două filme unde au încercat să pună accentul pe partea de rezolvarea de puzzle-uri și au încercat să înghesuie toată partea de deducții și simbolistică în două ore de film ignorând destul de mult acțiunea (ceea ce devine și plictisitor la un moment dat pentru că pierzi firul poveștii), filmul Inferno este muuuult mai bine construit și pune accentul pe acțiune și pe schimbarile bruște de situație. Alocă mult mai puțin timp pentru rezolvarea enigmelor punându-l pe Tom Hanks într-un rol de profesor care gândește rapid și rezolvă enigmele într-un timp scurt.

Este un film care m-a ținut cu sufletul la gură chiar dacă am citit cartea atunci când a apărut și chiar dacă știam exact ce o să se întâmple. Regizorul a reușit să mă scufunde în lumea lui și să mă facă să tresar și să mă încarc de o ușoară adrenalină la fiecare pas.

Un film foarte reușit care pune accentul pe esența cărții originale și care te ține în tensiune până în ultima clipă. A meritat fiecare minut „pierdut” în sala de cinema.

De la celelate filme (Codul lui Da Vinci – 2006 și Îngeri și Demoni – 2009) am ieșit din sala de cinema destul de frustrat. Nu au reușit nicicum să transpună tot ce era în cartea originală și au tăiat și extrem de mult din partea de acțiune. Cu Inferno au reușit în schimb să-mi satisfacă nevoia de acțiune combinată cu partea de rezolvare a enigmelor. Good job!

Trailer:

4 comentarii

  1. Tom Hanks are în ultimul timp numai roluri memorabile. Am fost recent la Sully și m-a impresionat profund și mi-a adus aminte de un alt film bun: Captain Philips.
    De asemenea sunt fan Dan Brown și abia aștept sa vad Inferno 🙂

  2. Dupa trailer pare interesant.

    Cu ocazia asta am aflat si de „Îngeri și Demoni”. Nu stiam ca a aparut.

  3. Primele 2 carti din serie le-am citit si eu cam in perioadele cand urmau sa apara si filmele si, ai dreptate, a fost cam frustrant sa vad filmele dupa ce am citit cartile. Mai ales ce de-al doilea film a deviat de la carte foarte mult. Maine am sa merg si eu sa vad inferno, si sper sa nu plec dezamagit 🙂

  4. Primele doua filme din serie au fost atat de proaste incat nici Tom Hanks nu a reusit sa le salveze.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

Pentru a posta un comentariu, trebuie să te autentifici.