Subaru meu Impreza WRX STI

2 - uite că lumea apreciază acest articol. Zi-mi și tu dacă ți-a plăcut.
Mă tot întreabă lumea cum merge mașina mea cea nouă. Mă văd nevoit să scriu un articol pe această temă :).

Pai să-ncepem cu începutul: puterea mașinii. Știți expresia aia „beter than sex”? Cam pe acolo :). Ce poate face mașina asta din om – este incredibil! Nivelul adrenalinei crește la maxim din treapta 1. Pleacă de pe loc fix ca o racheta! Nu scârțâie, nu se îneacă și nu stă la discuții. Ai îndreptat genunchiul drept… te-ai scos! Ești plecat, ești departe, intri în acel tunel format din imagini neclare… Nu vezi decât ce e-n față. Cred că e aceeași experiență ca cea de la avion… dar de pe locul pilotului. Acum e discutabil dacă nivelul de adrenalină este mai mare față de cel generat de activitatea sus menționată, ideea aici este că cu această mașina durează mai mult :).

Si toate astea în maxim 4000 de ture. Din motive de rodaj :).

Este extrem de stabilă. În curbele pe care cu alte mașini le simți din plin, cu asta ai senzația că mergi drept. Serpentinele sunt o joaca. Sistemul 4×4 plus electronica de pe ea te feresc de orice neplăcere legată de sub sau supra virare.

La viteze mari, când accelerezi parcă pleci de pe loc. Nu sunt diferențe prea mari. Depășirea tirurilor este ca si cum ai depăși dacii 1300. Apeși accelerația si te trezești instant in fața tirului… pe banda corectă :). Fără frică și fără emoții.

Sunetul… Ca de mașina sport… Un huruit greu…

Sistem inteligent… Pentru mersul la birou si respectiv piață există modul „auto” care o transformă în mașină de oraș: nici prea rapidă și nici prea lentă și cu un consum minim de benzină. Celelalte două moduri sunt „sport” și „sport sharp”. Un fel de „rachetă” și „are you nuts?”.

Consumul: cam consumă 🙂 dar nu mai rău decât Audi A4 1.8T (chiar comparabil), și în mod cert mult mai bine ca Ford Mondeo. Ce are enervant este că-ți afișează tot timpul, fără posibilitate de ascundere, consumul mediu :). Te face să te simți un pic vinovat… Cred că rezolv cu un scotch pe deasupra ecranului :).

Sistemul audio. Un supersistem cu navigație, dvd video player, Fm, mp3 si intrare a/v (adică pot să fac play la filme de pe iphone direct pe ecranul mașinii).

Frâna de mană… Este enervant de la îndemână 🙂

Ce fac cu ea… Mă tot întreabă lumea ce fac cu această super mașină in traficul din ziua de azi. Păi o folosesc ca pe o small family car și atunci când am ocazia și ies din înghesuială o pun pe sport sharp si mă dau :). În plus mi se pare și super sigură: depășiri scurte și foarte stabilă. Nu că este o chestiune care v-o doriți de la mașina de familie?

Celebritate. Lumea se uită altfel la mine-n trafic. Au apărut tot felul de oameni care vor să-mi arate că mașina lor e mai bună și care se uita cu ură sau cu invidie… Încă nu am reușit sa diferențiez grimasele :). Mesaj către cei care vor să facă liniuțe cu mine: nu are sens, mașina asta ajunge la 100km/h în 5.2 secunde și nu am de gând să dovedesc asta nimănui, sunt mulțumit să știu că pot :).

Foarte bine construita. Închegată cum trebuie în sensul că ușile se-nchid la fix fără zdrăngănituri.

Chiar este o mașina mișto. Pe măsură ce o folosesc sunt din ce în ce mai încântat. Am mers cu ea și pe A1 și pe Rucăr Bran și pe DN1 de la Brașov la București (de 2 ori 🙂 ) și comportamentul a fost exemplar. Este și foarte comodă și parcă și mai spațioasă față de Audi A4. Singura problemă este portbagajul mic. Am rezolvat și asta cu o cutie de bagaje de 400 și ceva litri și cu niște bare construite special pentru Impreza.

Am cumpărat-o din Brașov pentru că a fost mai ieftină și reprezentantul Auto Kino (http://www.subarubrasov.ro/) a fost foarte săritor și m-a ajutat inclusiv cu cauciucurile de iarnă. Motiv pentru care nici nu am cerut ofertă din altă parte :). Cred că am fost clientul ideal pentru ei :). M-am dus aproape convins că o voi cumpăra, m-am dat cu mașina de test și am cumpărat-o :).

Aș face și o școală de pilotaj, dar nu prea găsesc. Am găsit doar una la Titi Aur și este 1000 de EUR două zile și pare un curs pentru corporatiști ca mine care vor să se distreze un week-end. Eu aș vrea să găsesc ceva mai de lungă durată unde te mai poți și antrena.

Pentru cei care vor să se dea cu mine: eu nu prea aș face acest lucru în locul vostru. Sunt niște senzații noi cu care trebuie să ne obișnuim. Și cred că nu este aceeași senzație pe scaunul pasagerului. Am un prieten care a fost cu mine să ridicăm mașina și care poate să vă confirme acest lucru: nu este aceeași distracție. Poate să fie chiar un pic înfricoșător. E altceva față de carturi, cred că este ceva asemănător cu senzațiile de pe un motor puternic.

Pozele sunt chiar cu mașina prezentată mai sus după folosire prin ploaie, zăpadă și noroi :).

Sper că am răspuns la toate întrebările :).

Răzvan

Articolele anterioare despre Subaru Impreza:

UPDATE:
Cursuri:
http://www.titiaur.ro/cursuriscoala
http://www.pilotaj-auto.ro/cu
rsuri.htmCe mai cauta lumea (lista generata automat):
 • subaru impreza wrx sti pareri
 • subaru impreza wrx sti consum
 • pareri impreza wrx
 • consum subaru impreza sti 2009
 • subaru wrx sti pareri
 • subaru wrx sti 2008 probleme
 • subaru impreza wrx
 • subaru impreza vrx pareri
 • subaru impreza sti ro
 • subaru impreza sti 2008 consum

11 comentarii

 1. Salut! Foarte frumoasa masina! Poate ne povestesti mai multe despre ea aici: http://www.subarufanclub.ro

 2. Exceptionala masina.As da o liniuta cu tine asa de fun dar sunt din Iasi.Sa ai grija de ea.

 3. Totusi, care e cel mai decent consum pe care l-ai scos?
  Asa, la mers normal. 🙂

  • 10 in drum spre Brasov. Ma duceam sa-mi schimb placutele de frana.

   La intoarcere 20 :).

  • 10 la suta in drum spre Brasov. Aveam placutele tocite si ma duceam sa le schimb.
   La intoarcere am consumat 20 la suta. 🙂

   Daca merg in modul Inteligent Drive, probabila ca as consuma mai putin… dar este extrem de plictisitor! 🙂

 4. Salut..foarte frumos articolul..poate dintre cele mai bune care le-am vazut..ai grija de masina..eu ami doresc de mult una da na..poate o sa ami iau candva..ai grija de ea..Salutare;)

 5. Foarte frumoasa masina felicitarile mele pentru marca si modelul ales!Mia facut o deosebita placaere sa iti citesc articolul a fost foarte amuzant din unele puncte de vede 😀

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

Pentru a posta un comentariu, trebuie să te autentifici.