Povestea „Portret de bărbat”

  Zi-mi tu primul dacă ți-a plăcut acest articol.

Da, este o parodie la campania Portret de femeie. De ce? Păi mie nu prea mi-au plăcut pozele lor. Mi se pare că au făcut mișto de fetele alea. Luminile alea practic elimină orice detaliu de pe fețele fetelor și rezultatul este un fel de afiș care pare dat cu var. Eu nu mă pricep, nu știu dacă e artă fotografică sau e doar o greșeală, dar mie nu-mi plac.

În același timp, mi-am dat seama că nimeni nu face poze bărbaților. Și l-am sunat pe Conu care mi-a zis că tocmai era pe cale să mă sune să-mi propună același lucru: să facem portret de bărbat în ipostaze bărbătești 🙂 . Și i-am mobilizat pe oameni să facem poze în ipostaze funny. Și am vorbit și cu patru fete să facem teasing-ul cu ele. Și ne-am adunat și a fost extrem de amuzant. Este incredibil cât de creativi au fost oamenii implicați. Și vă mulțumesc mult! A fost o experiență incredibilă.

De ce apă chioară? Trebuia să avem un mesaj că doar era o parodie. Cineva a propus „noi bem apă plată”. Eu am zis că nu pentru că nu vreau să se interpreteze că venim din partea unui brand și am zis la mișto „apă chioară”. Lumea s-a bucurat și așa i-a rămas numele. 🙂

Reacția a fost desul de ciudată. Mă așteptam să se supere pe noi dar parcă nu mă așteptam să fim introduși la categoria: „academia de cretini„. Mai ales că răspunsul era ca din partea campaniei și a brand-ului implicat. Practic am fost jigniți și de sponsor.

Această campanie este una funny și atât. Nu a fost implicat niciun brand și nu am câștigat niciun ban din asta. Ba chiar am cheltuit. 🙂

Fotografiile cu portretele de bărbați le găsiți aici.

Semnat, academician Răzvan Baciu.

Operă dezvoltată împreună cu domnul academician Alex Conu.

PS Portret de femeie este o campanie foarte mișto și o idee foarte bună și nu am de gând acum să fac o campanie portret de bărbat deschisă publicului așa cum a fost campania lor.

PPS Și nu, nu au marcă înregistrată pe „portret de…”. Am verificat și asta ca nu cumva să le încalc drepturile.

UPDATE: Revin în cursul zilei de astăzi și cu filmulețul cu making of-ul să vedeți ce fun a fost. 🙂

24 comentarii

 1. Domnul academician cu respect va salut.

  Va urez pe aceasta cale sa procesati mai repede materialul video in care un membru al academiei respective, unul simplu, va intona triluri de obicei cunoscute de catre unii si altii.

  In rest, a trecut luna femeii, ajunge!! yey!

 2. Cu alte cuvinte, domnul de la palat s-a suparat ca vacarul pe sat.

 3. Cineva trebuia sa o spuna (faca)!!
  Felicitari pentru proiect si sper sa il continuati.
  Si mie mi s-a parut sub mediocra realizarea portretelor, dar am zis ca 1. asa o fi stilul lor sau 2. sunt eu tampit.
  Pe scurt par (sunt) niste poze cu fete puse la colt intr-un panou V cu mainile la spate etc.
  Cel putin vor avea niste poze „tip buletin” reusite.

 4. Voi aveți foarte multe portrete memorabile. Sunt expresive și creative, pentru că a fost mai mult decât o bandă rulantă la pașapoarte.

  E dificil pentru un fotograf să recunoască meritele altui fotograf. 😀 Dar îl felicit pe domnul Conu (și pe tine, domnule Baciu), pentru ce-ați creat. Am râs strașnic la multe dintre ele.

  Eu sper că e destul loc pentru toată lumea pe internete. Și că o să găsim loc și pentru toate orgoliile noastre să coabiteze, că pizmă-i destulă.

 5. Nu am citit nimic impotriva si nici nu vreau. Ati avut o super idee si va felicit. Pozele sunt superrrrr 🙂 Geniali Alex Conu 🙂

 6. Acum imi dau seama ca ai dreptate referitor la portretele pe gri versus ale noastre, care sunt mai in actiune, mai personale.

  Imi aduc aminte de clipul melodiei American Pie al Madonnei, care tot asa are o secventa cu astfel de portrete.

 7. multe fete saracele de ele sunt lasate de izbeliste. nu tu putin ajutor de la fotograf sa le pun ain ipostaze naturale si feminine. stau cu mainile in buznare ca si cum ar a stepta la coada la bitele

 8. pe aceasta idee de portret eu fac albume de promotie pentru elevii claselor a 12-a. le-am zis asa: facem o fotografie tip buletin pentru diplome si alte documente dupa care una asa incat sa va caracterizeze, colegii vostrii cand se vor uita in album peste ani si ani sa-si aduca aminte nu doar de cum aratati ci si de cum erati, ce fire aveti, cat de nebuni sunteti, ce obisnuiati sa faceti, etc. las galeria de imagini sa vedeti:
  http://www.facebook.com/media/set/?set=a.168682383198726.41349.160800790653552&type=3
  mai sunt si altele printre ele 🙂

 9. Pingback: Sincerly, |
 10. Exagerata opinia lui Sutu, avand in vedere ca niciun brand nu a fost implicat ba mai mult cheltuielile au venit din buzunarul vostru. Ce era de copiat? Ideea, ipostazele ? Ce nu inteleg ?

 11. Pingback: Linkuri de weekend
 12. Mie mi s-a părut lipsă de respect aşa, fără să ştiu motivaţia voastră. Astăzi, după ce am citit-o, mi se pare lipsă de respect. Iar faptul că susţineţi că a fost o joacă e cu atât mai mult lipsă de respect. Cum ar fi, o joacă de grădiniţă în care arătăm că noi ştim mai bine (a se citi: eu am aparat mai mişto, eu ştiu să folosesc umbrele, noi ne-am distrat, noi am investit bani în asta nu am luat bani pe asta, noi bem apă chioară). Iar în ceea ce priveşte înregistrarea mărcii portret de femeie … e ca şi cum de-acum putem face/copia/parodia orice de pe internet că doar tot nu e înregistrat (la OSIM sau la o altă autoritate). Uităm mereu de bun simţ, iar social media asta devine tot mai mult o cloacă tip care pe care.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

Pentru a posta un comentariu, trebuie să te autentifici.