Marea „conspirație” din lumea IT – #beinterested

16 - uite că lumea apreciază acest articol. Zi-mi și tu dacă ți-a plăcut.

Da, producătorii de software produc aplicații care solicită din ce în ce mai mult hardware-ul existent. Da, producătorii de hardware profită de asta și aruncă pe piață ultimele tehnologii. Da, este adevărat. Este adevărat că ambele părți investesc în cercetare, investesc în tehnologii noi pentru a ne face viața mai ușoară. Investesc multă muncă pentru a produce niște unelte care să ne facă nouă viața mai ușoară. Niște unelte care ne ajută pe noi să producem mai mult și care să nu stea în calea creativității. Se cheamă evoluție. Puneți un stop și gândiți-vă că acum 15-20 ani ne bucuram de evoluția internetului și a informației organizate, de niște aplicații care procesau texte și date și eram foarte încântați că aveam mesagerie electronică. Acum ne uităm la filme pe net, avem propria casă de producție video pe un simplu laptop și jocurile mai au puțin și nu se vor mai deosebi deloc de realitate.

Da, „conspirația” asta ne ajută să evoluăm. Gândiți-vă cum am fi evoluat noi ca societate dacă am fi încercat să facem ce facem acum pe o tehnologie de acum 20 de ani sau chiar 5 ani. Gândiți-vă la cât de mult ne deranjează un hardware care nu mai face față nevoilor noastre. Toate sculele din jurul nostru au ajuns să se integreze în stilul nostru de viață și deja nu mai e doar o modă de a avea un laptop acasă. PC-ul și laptop-ul sunt niște unealte care ne distrează, ne păstrează amintirile digitale, ne conectează rapid cu lumea largă, un suport pentru creativitatea noastră și niște unealte indispensabile din punct de vedere al productivității.

Cum ne dăm seamă că e timpul să ne schimbăm PC-ul sau laptop-ul? Este foarte simplu… când începe să ne deranjeze. Când începem să ne dăm seama că nu se mai integrează atât de fluent în viața noastră personală sau profesională și începe chiar să fie deranjant. Găsiți aici o listă de 7 semne care-ți spun că e timpul să-ți schimbi PC-ul.

Și nu, nu e nici o conspirație. E doar evoluție. Sunt doar niște unelte care ne fac nouă viața mai ușoară și mai distractivă oferindu-ne mai mult timp pentru noi. Abstract vorbind, nu investim doar într-un laptop nou, investim în timpul nostru personal.

vizual-bloggeri-800x465-px

4 comentarii

  1. sau producatorii de soft scriu soft mai prost optimizat pentru ca au mai mult hardware la dispozitie 🙂

  2. Sunt de acord dar nu în totalitate. Departe de mine de a fi fan Apple dar am același MacBook Air din 2011, am trecut prin toate update-urile de Os X, folosesc programe de grafică mari consumatoare de resurse și totuși încă nu-mi vine să schimb laptopul. Până la ăsta an folosit doar laptopuri cu windows și le schimbam anual sau bianual pentru că partea hard nu mai ducea partea soft. Nu știu cum e cu telefoanele Apple, dar astea cu Android dacă nu le schimbi la doi ani nu mai poți instala aplicații noi sau dacă le instalezi rulează ca naiba. Cred că depinde și de cât de responsabil e scris softul.

  3. Conspiratie sau nu …tehnologia evolueaza.

  4. Evolueaza prea rapid tehnologia. Nici nu apuc sa am „cel mai bun telefon” mai mult de 2 luni ca apare altul…

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

Pentru a posta un comentariu, trebuie să te autentifici.