Comentariul care mi-a adus moralul la locul lui după nebunia de azi-noapte

20 - uite că lumea apreciază acest articol. Zi-mi și tu dacă ți-a plăcut.

Am făcut tot ce am putut. M-am înscris ca observator. Am stat pe capul comisiei toată ziua. Pentru mine a fost destul de simplu pentru că am nimerit peste o comisie disciplinată care a făcut totul by the book (un pic influențați și de prezența mea acolo). Am acumulat doar o oboseală de 22 de ore petrecute în secția de votare. Dar am avut colegi observatori care au avut probleme cu amenințări, „trimis până la baie” să numere ei în liniște și care și-au atras ura multor oameni din sistem. Au luptat pentru un vot corect. S-au asigurat că dacă te prezinți la vot rezultatul va fi unul real. Sunt doar două exemple care mi-au fost la îndemână. Alte povești aproape ireale puteți citi aici pe grupul nostru unde ne-am organizat ca observatori.

Cu toate astea PSD s-a dovedit o mașinărie bine unsă care a funcționat perfect. Sunt un adversar fără scrupule care au aruncat în joc toate resursele și pe toate planurile. De la campanie până la organizarea din timpul alegerilor totul a funcționat aproape perfect pentru ei.

Azi-noapte m-am întors dezamăgit. Nu știu ce aș fi putut face mai mult. Am simțit că am ratat o șansă de a face ceva și că nu am fost în stare să fac mai mult.

Asta până am văzut acest comentariu.

comentariu.jpg

Așa că m-am trezit din melancolie și sunt dispus să merg mai departe. Am reușit să influențez cel puțin un om să facă ceva bun pentru țara asta. E un început bun pentru mine.

Azi toată ziua îmi venea să mă ascund într-o carapace și să închid orice comunicare pe teme politice. Mi-am zis că nu sunt în stare să fac așa ceva. Nu sunt construit pentru asta. Datorită acestui comentariu moralul meu a revenit la nivelul normal. I am back in the game! 🙂

3 comentarii

  1. Sunt convinsa ca nu e singurul care a ajuns observator citindu-te. Si eu sunt printre ei. Iar cele 21 de ore nu au fost usoare. Si eu am nimerit intr-o comisie aparent disciplinata, pana la numararea voturilor. S-au umflat ceva muschi, s-au aruncat ceva vorbe lipsite de respect, dar in final nu s-a iscat niciun conflict major. Nu s-a respectat procedura dar a iesit bine si fara tentative de frauda. Se pare ca in continuare la noi se merge cu ”Las’ ca am fost si la locale si stiu eu mai bine cum se face”. Sau ”Eu nu vreau sa stau aici pana dimineata fiindca vreti voi” – presedinte de sectie caruia i s-a replicat ca ”am vrea totusi sa respectam procedura”. ”Eu hotarasc care e procedura”. etc. Daca a meritat? Cu siguranta! Imi pare doar ca nu s-a mers la vot. La sectia unde am fost observator a votat o persoana nascuta in 1924! si alte cateva putin mai ‘tinere’.

  2. Lumea avea alte asteptari de unde si dezamagirea pe masura.Asta e, mergem inainte.

  3. Si eu m-am inscris in urma postarii de aici. Am fost in comuna Ciurila din judetul Cluj. Am vizitat 5 sectii de votare si am ramas la numarare la cea mai mare, cu 342 alegatori in lista. Peste tot comisiile au fost bine pregatite, au fost cooperanti si politicosi. Numararea s-a desfasurat conform procedurii, totul fiind filmat. Totul a fost corect si fara probleme. Nu imi pare rau ca am participat ca observator, la urmatoarele alegeri poate ma trimit si pe mine in sectii cu probleme.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

Pentru a posta un comentariu, trebuie să te autentifici.